HomeDuurzaamheidDe Duurzame Bouwplaats

De Duurzame Bouwplaats

De Duurzame Bouwplaats: veiliger, milieuvriendelijker en goedkoper

 

VolkerWessels Bouwmaterieel presenteert De Duurzame Bouwplaats: een uniek duurzaamheidsconcept voor bouwend Nederland.

De Duurzame Bouwplaats

Meten is weten

Bouwprojecten moeten maatschappelijk verantwoord worden uitgevoerd. Met nadrukkelijke aandacht voor de veiligheid van de medewerkers en de omgeving, het voorkomen van schade aan het milieu en de kwaliteit van het bouwproces.  De Duurzame Bouwplaats van VolkerWessels Bouwmaterieel maakt het mogelijk de bouwplaats en het bouwproces veiliger, milieuvriendelijker en goedkoper en in te richten. Om dit te bereiken, meten we de prestaties van De Duurzame Bouwplaats aan de hand van 10 indicatoren. Deze 10 indicatoren zijn van invloed op de mens, het milieu en het resultaat.

 

People:

  • Gebruiksaanwijzing
  • Gezondheid
  • Veiligheid
  • Tevredenheid van de omgeving

Planet:

  • Energie
  • Afval
  • Transport

Profit:

  • Vermissing
  • Aanzicht
  • Verantwoordelijkheid

 

Besparingen

De Duurzame Bouwplaats draagt bij aan energiebesparing en CO₂reductie op de bouwplaats. Zo bespaart een energiezuinige keet tot 50% van de energiekosten. Dit komt overeen met 15% van de huurprijs. Ook afvalmanagement en het verminderen van het aantal transportbewegingen op de bouwplaats leveren, naast een financiële besparing, tevens een forse reducering van CO₂uitstoot op.

Geen concessies aan veiligheid

Daarnaast is De Duurzame Bouwplaats een veilige bouwplaats. Hieraan worden geen concessies gedaan. Sterker nog: het leveren van veiligheidsgerelateerd materieel en het vergroten van bewustwording bij bouwplaatsmedewerkers helpen ongevallen en gevaarlijke situaties op de bouwplaats te voorkomen.

Omgeving

Ook de omgeving is gebaat met De Duurzame Bouwplaats. Behalve de energiebesparing en CO₂reductie, wordt er bij de inrichting rekening gehouden met factoren die de omgevingstevredenheid bevorderen. Denk hierbij aan de inzet van communicatiemiddelen om de omgeving zo goed mogelijk te informeren en de inzet van materieel voor een positieve en representatieve uitstraling van de bouwplaats.

Voordelen in aanbesteding

Zelfs in de aanbestedingsfase van een bouwproject is De Duurzame Bouwplaats al erg waardevol. Zo kunnen klanten al punten behalen op een aantal belangrijke keurmerken, zoals BREAAM, CO₂- prestatieladder, ISO14001 en Bewuste Bouwers. Dit levert belangrijke gunningsvoordelen op.

Niewsgierig?

Meer informatie is te lezen in de leaflet, hieronder te downloaden. Of kijk op http://www.materieeldienst.nl/.

Bron: www.planetfit.nl

+