HomeDuurzaamheidPassiefhuis

Passiefhuis

In samenwerking met Woningstichting Bergh hebben wij 13 woningen gerealiseerd in passiefhuis. Sterker nog, deze woningen zijn de eerste gecertificeerde passiefhuizen in de sociale huur.

Wat is Passief?

Een passiefhuis onderscheidt zich door de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik.

Door een goed uitgekiend kompakt ontwerp, georiënteerd op de zon, uitgevoerd met zeer goede schilisolatie en een effectieve kierdichting, kan warmte nauwelijks weg uit het passiefhuis. Hierdoor is er nog maar heel weinig energie nodig om de woning in de winter op temperatuur te houden. Dan zorgen passieve warmtebronnen zoals de zon en interne warmtebronnen zoals bewoners en huishoudelijke apparaten voor bijna alle benodigde warmte.

passiefhuis woning

PassiefBouwen project

In Beek hebben wij een project van 21 woningen gerealiseerd, bestaande uit 8 koop- en 13 huurwoningen. Alle woningen hebben een extreem goede energieprestatie. Wij als initatiefnemer hebben het voorstel gedaan aan Woningingstichting Bergh, die hierin meestemde, om nog een stapje verder te gaan en de 13 huurwoningen uit te voeren op passief nivo.  

 

De passiefwoningen zijn uitgevoerd in het PlusWonen concept. Hiermee hebben wij aangetoond dat het duurzame PlusWonen concept ook voorbereid is op bijvoorbeeld Passiefbouwen en dus op de toekomst waarin duurzaamheid een sleutelbegrip wordt.

passiefhuis award

1ste prijs Passiefhuis!

Uit handen van Chris Zijdeveld, voorzitter van de Stichting PassiefBouwen.nl, ontvingen wij de Passief Bouwen Award 2011. voor de passiefwoningen aan Ten Renske en Potstal in Beek.

De jury roemde met name de hoge kwaliteit van de woningen. Als eerste in Nederland lukte het de partijen om het Passief Bouwen keurmerk nieuwbouw voor de sociale sector binnen te halen. "Het is bijzonder dat het deze partijen is gelukt om alle 13 woningen van een dergelijke kwaliteit te bouwen volgens dit keurmerk met een huurprijs beneden de huurtoeslaggrens.", aldus de jury.
De jury ziet het project dat ook als een inspirerend voorbeeld voor de branche welke volgens hen dan ook navolging verdient op grote schaal.

 

"Fantastisch om de waardering te krijgen die de inspanningen en het project ook verdient want dit is uniek in de sector. Wij sluiten ons aan bij het commentaar van de jury dat dit een inspirerend voorbeeld mag zijn voor de branche"

+