HomeRenovatie en transformatie

Renovatie en transformatie

Renovatie

Het renoveren van gedateerde woningen bevat vaak grote uitdagingen. Hoe realiseer je duurzame renovatie zonder overlast? Welke kosten brengt het met zich mee? Hoe kunnen pefab-concepten hieraan bijdragen en hoe ver zijn we al met energie neutrale of nul op de meter (NOM) renovaties?

Allemaal vraagstukken waar Veluwezoom Verkerk dagelijks mee te maken heeft bij renovatie van woningen en appartementen welke een broodnodige upgrade nodig hebben. Hierbij worden zaken als een goed binnenklimaat, levensloopbestendigheid en duurzame energieopwekking als randvoorwaardelijk gezien.

Transformatie

Een gebouw een andere bestemming geven en te transformeren naar bijvoorbeeld woningen is mogelijk voor Veluwezoom Verkerk. Bij deze transformatie wordt er rekening gehouden met de huidige constructie van het gebouw maar ook op welke wijze het gebouw naar de regelgeving en duurzaamheid van dit moment kan worden omgebouwd. Ook hierbij wordt gekeken hoe het gebouw energiezuinig en milieubewust getransformeerd kan worden.

Bij een transformatie kan een opdracht via een opdrachtgever komen, maar ook via onze eigen ontwikkelingstak worden oude(re) gebouwen opgekocht om deze een andere bestemming te geven.

Pluspunten

De belangrijke redenen waarom een opdrachtgever voor ons kiest zijn:

• Het aangaan van een volledige commitment.
    Veluwezoom Verkerk neemt de volledige verantwoordelijkheid voor een project. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook een sociaal team ingericht welke verantwoordelijk is voor het contact en de communicatie met de bewoners. Wij hebben gemerkt dat dit als een groot pluspunt wordt ervaren.
  • Er is weinig overlast voor de bewoner dan wel de omgeving.
    Door de jarenlange ervaring kan er met relatief weinig overlast worden gewerkt. Veluwezoom Verkerk denkt hierbij mee met de bewoner. Bijvoorbeeld door het aanbieden van vervangende woonruimte tijdens de renovatie e.d.
  • Snelheid van het proces.
  • Professionele en vaste partners.

Veluwezoom Verkerk heeft de nodige ervaring in het uitvoeren van renovaties en transformaties voor woningbouwcorporaties en investeerders. Graag gaan wij het gesprek met u hierover aan.