HomeNieuws BLOG - Begeleiding studenten Saxion Hogeschool bij onderzoek concept PlusWonen

BLOG - Begeleiding studenten Saxion Hogeschool bij onderzoek concept PlusWonen

Bij Veluwezoom Verkerk Bouw lopen we graag voorop als het gaat om verbeteren. Zo zijn we onder de noemer Samen Slimmer Bouwen actief bezig met aspecten van BIM, Lean en Ketensamenwerking.

Onder andere met ons PlusWonen-concept geven we daar ook praktische invulling aan. Tegelijkertijd zitten andere zusterbedrijven binnen onze regio Noord-Oost ook niet stil en kunnen we sámen het PlusWonen-concept sneller verbeteren.

Afbeelding3.png

Samenwerking minor Lean & Duurzaam Bouwen

Om daar invulling aan te geven zijn we als VolkerWessels BVGO Noord-Oost met Saxion Hogeschool uit Enschede een samenwerking aangegaan in de vorm van de minor Lean & Duurzaam Bouwen.

Deze minor – een keuzemodule binnen de studies Bouwkunde, Bouw Technische Bedrijfskunde en Technische Bedrijfskunde met een verdiepingsslag op een specifiek onderwerp – geeft twintig studenten de mogelijkheid om voor een half jaar onderzoek te doen naar ons PlusWonen-concept.

Zeven groepjes adviseren ons uiteindelijk waar het slimmer maar zeker ook duurzamer kan. En dat niet alleen voor Veluwezoom Verkerk Bouw maar ook voor de overige bouwbedrijven en onze toeleverende bedrijven.

Daarnaast biedt het ons de kans om te kijken of er tussen deze studenten ook potentiële talenten zitten die we graag aan ons binden. Ook hebben we met deze minor de kans om flink positieve invloed uit te oefenen op de lesstof en ons te presenteren als innovatieve en interessant marktpartij; meer dan win-win dus!

Afbeelding2.png

Gastcolleges

Bram Kreunen en Leander Jonker zijn dan ook - met behulp van verschillende andere collega’s - aan de slag gegaan om de studenten op een frisse manier te laten leren én enthousiast te maken.

Zo hebben we gastcolleges verzorgd, zijn de studenten op het hoofdkantoor in Amersfoort geweest, is de BouwHub in Nieuwegein bezocht, hebben ze inspiratie opgedaan op een bouwplaats van MorgenWonen, weten ze hoe het Wooniversum werkt en wachten hen nog bezoeken aan toeleverende (zuster)bedrijven als De Mors, Heembeton en De Groot Vroomshoop.

Afbeelding1.png

Bezoek bouwplaatsen

Vrijdag 6 oktober zijn we met de studenten op twee bouwplaatsen van het concept PlusWonen geweest, waaronder die van Kerkwijk Didam. Uitvoerder Marc Hulshof heeft daar 10 van de 20 studenten ontvangen. Nadat zij de werkzaamheden op de bouw hadden geobserveerd was er ruimte om vragen te stellen.

Het is de bedoeling dat ieder groepje studenten vanuit hun observaties en analyses komt met verbeterideeën en een concreet plan van aanpak. Leuk om te weten is dat ieder groepje een specifiek onderzoeksthema heeft meegekregen, namelijk: Transport & Logistiek, Mens & Arbeid en Informatie & Communicatie.

Begin februari 2018 zal een speciale beoordelingscommissie een prijs uitreiken aan het ‘beste’ team en de ‘beste’ student. Al met al redenen genoeg voor de desbetreffende dame en heren om zich bevlogen en enthousiast in te zetten!