HomeNieuws BLOG - WIE IS KIWANIS MONTFERLAND?

BLOG - WIE IS KIWANIS MONTFERLAND?

Bij Veluwezoom Verkerk Bouw proberen we waar het kan een fijne een eerlijke samenwerking met onze klanten, partijen en leveranciers te creëren en te behouden en daarnaast aandacht te hebben voor onze medewerkers en de omgeving.

Zo is onze collega Dennis Meuleman voorzitter van Kiwanis Montferland Kinderfonds, zij maken onderdeel uit van Kiwanis International. Kiwanis heeft 600.000 leden wereldwijd in 80 landen, realiseren 150,000 projecten wereldwijd. Daarmee zijn zij, op UNICEF na, de grootste organisatie ter wereld die zich inzet voor het welzijn van kinderen.

kiwanis.png

Kiwanis Montferland

Een voorbeeld van een succesvolle wereldwijde actie is de tetanusactie. Tetanus is een dodelijke ziekte die voor een zeer ellendige dood van baby’s zorgde in 59 landen wereldwijd. Kiwanis heeft in samenwerking met Unicef 100 miljoen USD opgehaald. Tetanus is nu in 42 landen geëlimineerd.

Kiwanis Montferland richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op het verbeteren van welzijn van kinderen in de gemeente Montferland. Kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in de breedste zin van het woord.

Door middel van projecten en fundraise acties willen zij bijdragen aan het vergroten van het geluk van de kinderen. Voorbeelden van fundraise acties zijn bijvoorbeeld de verkoop van wijn rond de kerstdagen en de verkoop van hun gelukskalender. Dit laatste behoeft enige uitleg: Kiwanis Montferland heeft een fotowedstrijd uitgeschreven waarin kinderen uit Montferland kunnen laten zien wat 'Geluk' voor hen betekent. Uit alle ingezonden foto's zijn de 12 leukste, originele, mooiste, of meest bijzondere gekozen ​voor de verjaardagskalender. Hiernaast bestaat “De vrienden van Kiwanis”, bedrijven die graag willen bijdragen in het realiseren van projecten.

Afgelopen jaar heeft Kiwanis Montferland voor het eerst een volledig verzorgde dag voor meer dan 100 kinderen en ouders naar de Efteling mogen realiseren. Het is bijzonder mooi om het onbevangen geluk van een kind op zo’n dag te ervaren. Kiwanis Montferland wil dit jaarlijks trachten te gaan organiseren.

Verder steken zij graag de handen uit de mouwen, zo is de kinderboerderij in Didam afgelopen jaar gereed gemaakt voor het seizoen en in 2018 gaan zij voor het realiseren van een zogenaamd panna-veldje in Didam.

Al met al een organisatie die door een klein gebaar, het geluk en welzijn van kinderen in die regio probeert te vergroten.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar hun website: www.kiwanismontferland.nl  - Ook uw steun is welkom -

KERST.jpg

De beste wensen...

Jaarlijks bedanken we als Veluwezoom Verkerk onze klanten en partijen voor de samenwerking en uitvoering van onze projecten. Dit jaar hebben we gekozen om Kiwanis Montferland onze relatiegeschenken te laten verzorgen.

Middels deze weg bedanken we eenieder voor het vertrouwen in deze veranderende bouwsector en de aangename samenwerking.

We wensen u Prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Veluwezoom Verkerk Bouw