HomeNieuws Eerste opgeleverde gerenoveerde woningen Vogelbuurt Brummen positief ontvangen

Eerste opgeleverde gerenoveerde woningen Vogelbuurt Brummen positief ontvangen

De afgelopen tijd zijn de eerste ca. 40 van in totaal 116 woningen in de Vogelbuurt Brummen opgeleverd. Woningstichting Brummen verbetert en verduurzaamt in totaal 116 woningen. En dat alles zonder huurverhoging!

De eerste resultaten zijn zichtbaar

Bewoners van het proefblok waar vorig jaar al mee gestart is, vertellen dat zij door de duurzame woningverbetering maandelijks de helft minder gas verbruiken.

Door middel van onder andere een enquête hebben de bewoners van de Vogelbuurt hun mening over het hele proces gegeven en zij zijn erg positief. Zij waarderen hun woning nu met een dikke voldoende. Met name het fraaie aanzicht van de wijk, het wooncomfort en de manier waarop de woningverbetering is uitgevoerd wordt positief benoemd.

Uiteraard ondervinden bewoners enige overlast van de werkzaamheden aan, in en om de woning, maar deze overlast weegt zeker op tegen het prachtige eindresultaat.

Een dergelijke woningverbetering doet iets met een buurt; mensen helpen elkaar waar nodig, het versterkt de onderlinge band en men gaat enthousiast in de tuin aan de slag om er met elkaar voor te zorgen dat het een prachtig eindplaatje wordt! Zo is er spontaan door bewoners in de zomer een barbecue georganiseerd, zowel Woningstichting Brummen als Veluwezoom Verkerk hebben hieraan gewerkt.

Metamorfose Vogelbuurt Brummen

De Vogelbuurt ondergaat zo een ware metamorfose; nieuwe huizen in een mooi bestaand stukje Brummen.

In het gehele project krijg 108 woningen, naast onderhoudsmaatregelen, een compleet nieuwe gevel en dak. Daarmee zijn de woningen niet alleen energiezuiniger (energielabel A), ze hebben ook een moderne nieuwe uitstraling en kunnen tevens 40 jaar weer verhuurd worden. De overige acht huurwoningen bevinden zich in woonblokken met een mix van huur- en koopwoningen. Deze woningen krijgen een aangepast duurzaam maatregelenpakket.

Wij realiseren deze duurzame woningverbetering middels het VolkerWessels-concept PlusRenoveren: een full-serviceconcept voor de duurzame renovatie van bestaande woningbouw. De woning wordt voorzien van een compleet nieuwe buitenschil met een hoge isolatiewaarde. Daarnaast verzorgt Veluwezoom Verkerk de hele communicatie en participatie van dit project.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Gelderse Investeringsimpuls voor huurwoningen van de Provincie Gelderland. Tevens wordt subsidie verkregen uit de landelijke Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP). Beide regelingen zorgen ervoor voor dat woningcorporaties nóg meer kunnen investeren in het duurzaam maken van bestaande huurwoningen.

Alle projecten