HomeNieuws Nieuw Saturn.. of MediaMarkt

Nieuw Saturn.. of MediaMarkt

In Doetinchem gaat VolkerWesselsbedrijf Veluwezoom Verkerk een nieuwe electronicawinkel bouwen voor het Duitse concern Media-Saturn Holding.

De elektronicawinkel die staat gepland op de hoek van de Hofstraat en de Van Nispenstraat in Doetinchem zal vermoedelijk voor de feestdagen van 2013 open zijn. "Dat is ons streven", zegt Frank Verkerk van Veluwezoom Verkerk die het pand gaat bouwen. Niets staat de bouw van het pand nog in de weg, volgens Verkerk: "Tot 26 december had de Bomenstichting bezwaar kunnen maken bij de Raad van State maar dat is niet gebeurd. We hebben een bouwvergunning."

Een van de twee
Het pand zal bestaan uit twee verdiepingen waarin de elektronicawinkel komt. De twee lagen zijn samen 5.000 vierkante meter groot. Daarnaast komen er twee parkeerlagen boven met in totaal ruimte plek voor 182 auto's. Inmiddels is niet zeker, zo bevestigt Verkerk, of er een Saturn of een Mediamarkt in het pand komt. Beide formules vallen onder hetzelfde Duitse concern, de Media-Saturn Holding. In Nederland zijn er 29 Mediamarkten, waaronder in Arnhem en Deventer. Ook is er een gepland in Duiven. Saturn heeft meer een Duitse uitstraling. "De insteek was om in Doetinchem een Saturn te starten omdat er al een MediaMarkt in Arnhem is", zegt Verkerk. "Nu is dat onduidelijk." Saturn en MediaMarkt zijn vergelijkbaar. Wel heeft MediaMarkt een groter assortiment.