HomeNieuws Veluwezoom Verkerk doet mee aan Dag van de Bouw op 4 juni a.s.

Veluwezoom Verkerk doet mee aan Dag van de Bouw op 4 juni a.s.

Op 4 juni a.s. kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij het project Centrumplan Schuytgraaf in Arnhem. Normaliter is de toegang niet toegestaan, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats van Centrumplan Schuytgraaf open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2016. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

1552_schuytgraaf_c4_02.jpg

Centrumplan Schuytgraaf

In de wijk Schuytgraaf in Arnhem-Zuid realiseren wij een wijkwinkelcentrum met ca.6000 m2 winkels, horeca en diensten en 64 sociale huurwoningen boven de winkels en parkeerplaatsen.

Het winkelcentrum is gesitueerd op loopafstand van het NS-station Arnhem-Zuid en gelegen naast het Multifunctionele Centrum Omnibus, waar onder andere drie basisscholen gevestigd zijn.

Het winkelcentrum wordt een mix van ketens en lokale ondernemers. Multi Netherlands, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de winkels en de winkels in eigendom houdt na oplevering, regelt de toewijzing van de winkels.

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zorgen voor 64 betaalbare woningen boven het winkelcentrum.

Portaal en Vivare realiseren 44 driekamerappartementen en Volkshuisvesting Arnhem realiseert 20 eengezinswoningen.

De combinatie van wonen en winkelen draagt bij aan een prettige leefomgeving en de vitaliteit van de wijk.

Programma Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Er is op 4 juni een route voor u uitgezet zodat u kunt zien hoe het Centrumplan er in de toekomst uit zal zien.

U zult inzicht krijgen in de bouwkundige constructies en wij kunnen u informeren welke winkels in het winkelcentrum zullen openen.

Er valt bij ons dus genoeg te zien en mee te maken op 4 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven.

Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. In 2015 trok de Dag van de Bouw met zo’n 175 opengestelde bouwlocaties 90.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie of andere opengestelde locaties op dag van de bouw

Veiligheid

Uit het oogpunt van veiligheid wijzen wij u erop dat het betreden van de bouwplaats geheel voor eigen risico is. Kinderen mogen uitsluitend onder begeleiding op de bouwplaats rondlopen.

Wij zullen duidelijk aangeven op welke plaatsen u en uw kinderen veilig op de bouw kunnen en mogen rond kijken.

Het is niet toegestaan op andere plaatsen, dan die zijn aangegeven, de bouw te betreden.

Alle projecten