HomeNieuws Vryleve biedt starters betaalbare nieuwe eigen woning

Vryleve biedt starters betaalbare nieuwe eigen woning

Is het mogelijk in de huidige tijd als starter in Rijnwaarden een betaalbare eigen woning te kopen? Ja, zeggen Vryleve en Veluwezoom Verkerk. Op donderdag 13 juni aanstaande presenteren zij om 20.00 uur plannen voor nieuwbouw van 10 woningen in Tolkamer en 6 in Herwen. De presentatie vindt plaats in het kantoor van Vryleve aan de Halve Maan 18 in Lobith.

De woningen hebben een woonoppervlakte van rond de 110 m2, een vaste trap naar zolder en een open keuken. Alle woningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en mogelijkheid voor een vierde slaapkamer op de tweede verdieping. De woningen worden standaard voorzien van een badkamer, keuken en berging. Dit alles voor de koopsom vanaf € 138.000 vrij op naam.

Tijdens de bijeenkomst worden kavelindeling, plattegronden en koopprijzen gepresenteerd. Ook de mogelijke opties, koperswensen en planning komen aan de orde. Er is ook ruimte voor persoonlijk advies. Belangstellenden kunnen vrijblijvend naar de presentatie komen, maar kunnen zich ook eerder of later melden en inschrijven.

In de huidige economische situatie zijn er weinig mogelijkheden voor bouwen, kopen en verkopen. Starters ondervinden problemen met het verkrijgen van financiering voor een eigen woning. De prijzen van de aangeboden woningen zijn voor hen te hoog.

Vryleve en Veluwezoom Verkerk zijn een bijzondere samenwerking aangegaan om betaalbare woningen voor starters te realiseren. De partijen creëren deze kans door uit te gaan van een scherpe bouwprijs, de ontwerpkosten te drukken en grondprijzen bij te stellen.

De woningen worden ontwikkeld in de wijk Vierkenshof in Tolkamer en in Herwen op de hoek Kosterijpad/Keurbeek. Hoe de verdeling hoek- en tussenwoningen wordt hangt mede af van de wensen van kopers.

Meer informatie over deze starterswoningen kunt u vanaf 1 juni a.s. vinden op http://www.starteninrijnwaarden.nl/ of bij Vryleve via telefoonnummer 0316 - 543741.