HomeProjecten 105 woningen Doesburg

105 woningen Doesburg

Doesburg

De 105 woningen zijn in 1 fase uitgevoerd. Het bouw- en woonrijp maken van de locatie gebeurde door de gemeente, het ontwikkelen (incl. installaties), begeleiden en bouwen van de in totaal 105 woningen is uitgevoerd door de aannemer.

Het gebied betreft een uitbreidingslocatie in Doesburg. Veluwezoom Verkerk heeft het totale werk naar tevredenheid van Woonservice IJsselland en bewoners gerealiseerd.

De woningen zijn gebouwd met een prefab betonnen fundering, een prefab betonnen casco en een prefab systeemdak conform het "PlusWonen" concept

Gevolg van deze bouwsystematiek is de korte bouwtijd op de bouwlocatie, wat ten goede kwam aan de kwaliteit van de woningen en waardoor er minder en kortere overlast voor de omgeving was. Faalkosten zijn laag bij prefab bouwsystematiek en ook de hoeveelheid afval is gering.

Ook zijn de woningen onderhoudsarm ontwikkeld door toepassing van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Voorbeelden hiervan zijn kunststof kozijnen, aluminium goten en hemelwaterafvoeren, gebakken pannen en buitenaftimmering van rockpanel.

Het plan

Het plan: 'eenheid in verscheidenheid' in Beinum-West is door het kwaliteitsteam van de gemeente Doesburg unaniem geselecteerd als winnaar van een selectieperiode waaraan 6 combintaties deelnamen.

Het ontwerp verwijst op een eigentijdse wijze naar de Hollandse bouwgeschiedeni: degelijke, maar toch speelse architectuur, uitgevoerd in ambachtelijke materialen zoals steen, hout en dakpannen.

Feiten & cijfers

• Status
    opgeleverd
  • Omvang project