HomeProjecten 109 appartementen Molenweg

109 appartementen Molenweg

Nijmegen

Aan de Molenweg in Nijmegen realiseren wij 109 appartementen in opdracht van woningcorporatie Portaal.

Er worden 87 huurappartementen voor Portaal gebouwd en 22 zorgeenheden voor de Driestroom.

De bouw is medio juli gestart op het terrein van tuincentrum Molenweg.
Na ruim zes jaar van voorbereiding krijgt het terrein van het voormalig tuincentrum aan de Molenweg in Nijmegen eindelijk zijn invulling. Op maandag 27 juni tekenden Portaal en Veluwezoom Verkerk de aanneemovereenkomst. Veluwezoom Verkerk zal voor Portaal 109 appartementen inclusief parkeergarage realiseren. Het gaat om 87 sociale huurwoningen en 22 woningen voor de Driestroom, een stichting die verstandelijk gehandicapten huisvest en begeleidt.

Drie tot vijf woonlagen

DSA architecten uit Den Bosch heeft het plan ontworpen. Er komt een parkeergarage en het plan heeft drie woonlagen aan de zijden die grenzen aan omliggende woningen. Aan de zijde van de Molenweg worden vier tot vijf lagen appartementen gerealiseerd. Het gebouw wordt voorzien van liften en gebouwd rond een binnenterrein.

Werkzaamheden

De 27 appartementen op de begane grond krijgen een tuin die grenst aan het achterpad van de bestaande woningen. De 46 appartementen op de 1e en 2e verdieping krijgen in de meeste gevallen een buitenruimte aan het binnenterrein. De galerijen met de voordeuren liggen aan de bestaande achtertuinen, hierdoor is de inkijk bij elkaar beperkt. Er liggen 14 appartementen aan de Molenweg. Na de bouwvak 2016 begint het echte bouwen met het maken van de ondergrondse parkeergarage.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws