HomeProjecten Plein 44 Nijmegen

Plein 44 Nijmegen

Nijmegen

Het project is gesitueerd aan het Plein 44 te Nijmegen, midden in de binnenstad en direct aan de hoofdwinkelstraat. Het project omvat winkels, horeca, appartementen, dekwoningen, ondergronds parkeren en een openbare fietsenstalling.

Invulling Plein 44

Het project bestaat uit drie bouwblokken, A, B en C. Bouwblok A en C zijn ondergronds met elkaar verbonden door een parkeergarage van vier bouwlagen.

Naast de winkelruimte en horeca werden 119 appartementen en 15 hofwoningen gebouwd. De parkeergarage biedt ruimte aan ca. 415 auto's en 1.200 fietsen in een openbare fietsenstalling.

Het hele project werd uitgevoerd door drie VolkerWessels-bedrijven. KWS Infra legde de riolen om en verzorgde het grondwerk. Visser&Smit Bouw legde de parkeergarage aan en Veluwezoom Verkerk bouwde de woningen en appartementen. ING Real Estate en de gemeente Nijmegen waren opdrachtgever.

Referentieblad

Het project is samengevat in dit referentieblad.

Feiten & cijfers

• Status
    opgeleverd
  • Omvang project
    Winkelruimte en horeca: 12.500 m2 Appartementen en woningen: 16.500 m2 Parkeergarage/fietsenstalling: 15.500 m2
  • Bouwperiode
    start juni 2010 - oplevering januari 2014
  • Opdrachtgever
    ING Real Estate en gemeente Nijmegen
  • Soort uitnodiging
    design & construct met voorselectie
  • Kwaliteit borging
    ISO9001 en VCA**
  • Uitvoering
    Veluwezoom Verkerk / Visser&Smit Bouw / KWS
  • Foto's website
    Karel Kramer
  • Projectcategorieën
    Utiliteitsbouw

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »