HomeProjecten Woningverbetering 121 woningen Van Zadelhoffplein Noord e.o. Doetinchem

Woningverbetering 121 woningen Van Zadelhoffplein Noord e.o. Doetinchem

Doetinchem

Wij hebben in opdracht van Sité Woondiensten uit Doetinchem 121 eengezinswoningen duurzaam gerenoveerd.

Het betreft woningen aan het Van Zadelhoffplein Noord e.o. te Doetinchem.

Duurzame woningverbetering

In de woningbouw is veel winst te behalen als het gaat om duurzaamheid. Bestaande woningen gebruiken doorgaans veel meer energie dan nieuwe huizen. Moderne huizen zijn immers beter geïsoleerd, hebben dubbel glas en goede verwarmings- en ventilatieapparatuur.

Doestelling van deze woningverbetering in Doetinchem was drie energielabel-sprongen te maken.

Social Return On Investment (SROI)

SROI heeft primair als doel om mensen de gelegenheid te bieden om in de praktijk ervaring op te doen, werkgelegenheid te bieden of anderszins competenties uit te breiden.

Veluwezoom Verkerk is bij deze opdracht een verplichting ten aanzien van SROI aangegaan.

Tevens hebben wij gedurende het project meerdere leerlingen te werk gesteld.

PlusRenoveren

Dit project is volgens het VolkerWessels-concept PlusRenoveren uitgevoerd.

PlusRenoveren is een fullserviceconcept, toegespitst op de duurzame opwaardering van bestaande woningbouw.

Het is een systematische benadering en behelst advisering, begeleiding, realisatie, beheer
en onderhoud. Binnen deze aanpak worden alle thema’s meegenomen die over wonen gaan: leefbaarheid, esthetica, bewustwording, toekomstwaarde, duurzaamheid, energie, veiligheid, wooncomfort, gezondheid, woonlasten, woonomgeving, verhuurbaarheid en participatie.

Met PlusRenoveren worden de opdrachtgever en bewoners stap voor stap meegenomen van planontwikkeling en uitvoering tot en met het beheer en onderhoud.

Voor meer informatie over het concept PlusRenoveren kunt u onderstaande brochure lezen of downloaden.

Ook is er meer informatie te vinden via deze link: PlusRenoveren

Feiten & cijfers

• Opdrachtgever