HomeProjecten 9 Woningen De Tol 1 in Zevenaar

9 Woningen De Tol 1 in Zevenaar

Zevenaar

In opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Groot Holthuizen bv en KondorWessels Projecten realiseren wij 9 rijwoningen in het project De Tol 1 in Zevenaar.

 

Het project bestaat uit twee blokken; blok 1: 4 woningen en blok 2: 5 woningen.

Het betreft 4 hoekwoningen en 5 tussenwoningen.

 

 

Plan Groot Holthuizen

Het afwisselende karakter van Groot Holthuizen (De Tol, De Bem, de Studentenplaats en De Holtkamp) komt zichtbaar tot uitdrukking in de vele verschillende woningtypes die er worden gebouwd. Het plan omvat in totaal 209 woningen.

Naast een rijk aanbod koop- en huurwoningen zijn er ook kavels waar toekomstige bewoners zelf kunnen bouwen.

Op het gebied van voorzieningen biedt de wijk alles wat nodig is: scholen, supermarkt, park, voetbal- en tennisvereniging en zelfs een eigen NS-station: Zevenaar Oost.

Daarbij zijn aanvullende voorzieningen van Zevenaar dichtbij.

 

De Tol

De eerste woningen in de wijk Groot Holthuizen worden gebouwd in De Tol. Deze buurtschap staat voor dorps wonen met de stad om de hoek. Smalle straatjes, zonder doorgaand verkeer. Een heerlijke plek om te wonen, ook voor kinderen!

 

In De Tol is rechttoe, rechtaan uit den boze. Er is heel bewust gekozen voor rooilijnen, die ervoor zorgen dat het lijkt alsof de buurtschap in de loop der tijd organisch is gegroeid, net zoals dat met de dorpen van vroeger gebeurde. Op het oog lijkt het geheel eerder door toeval te zijn ontstaan dan door mensen bedacht.

Woning- en wijkkenmerken

Iedereen die wel eens in een dorp op het platteland is geweest, zal het beeld herkennen: lage gevels met dakgoten waar men met een klein sprongetje bijna bij zou kunnen komen. Zo wordt het gevoel van kleinschaligheid en wonen aan de straat benadrukt. En ondanks de lage gevelwanden zijn de woningen van binnen verrassend ruim.

 

In een rustig buurtschap als De Tol is de auto geen dominante factor. Daarom loopt er een speciale parkeersingel rond het buurtschap en zijn er in de straatjes zelf her en der parkeerkoffers aangelegd, waarin de auto vrijwel uit het zicht kan worden gehaald.

 

Op de erfscheidingen in De Tol is niet bezuinigd. Ze worden compleet opgeleverd bij de woningen en hebben een groen karakter, in de vorm van hagen en begroeid hekwerk. Zo ontstaat er geen rommelig beeld van allerlei soorten hebben, hekken en schuttingen.

 

Het afwisselend karakter van De Tol krijgt nog eens extra nadruk doordat men er bewust voor heeft gekozen de nokken van de huizen verschillende kanten op te laten wijzen.

 

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Ontwikkelingsmaatschappij Groot Holthuizen bv / KondorWessels Projecten
  • Realisatie
    Veluwezoom Verkerk Bouw bv
  • Architect
    MIX Architectuur Ede
  • 4 Hoekwoningen
    woonoppervlakte 114m2 / inhoud 430 m3
  • 5 Tussenwoningen
    woonoppervlakte 114m2 / inhoud 414 m3
  • EPC
    < 0,8
  • VolkerWessels-concept
    PlusWonen (grondgebonden)
  • Certificaten en labels
    Bewuste Bouwers / VCA **/ Woningborg
  • Bouwmethodiek
    Prefab
  • Status
    In aanbouw
  • Start bouw
    Week 50, 2015
  • Projectcategorieën
    Woningbouw
+