icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 augustus 2020

Wonen met nul op de meter in Doetinchem

Wonen met nul op de meter; dat is vanaf nu mogelijk voor de huurders van Sité aan de Hofstraat in Doetinchem. Aankomende week ontvangen zij de sleutel van een hun nieuwe woning.

Opdrachtgever Sité Woondiensten

In opdracht van Sité hebben wij vier nul-op-de-meter gezinswoningen en vier nul-op-de-meter levensloopbestendige woningen gerealiseerd. Een nul-op-de-meter woning is een woning die zelf de energie opwekt die bij gemiddeld verbruik nodig is voor warmte, warm water en stroom voor huishoudelijk gebruik. De woningen zijn gasloos en daarmee helemaal klaar voor de toekomst.

Extra begeleiding voor de huurders

Energiezuinige systemen in de woning zorgen voor verwarming, warm tapwater en goede ventilatie. Voor de meeste bewoners zal dit anders gaan dan dat ze tot nu toe gewend zijn. Om ervoor te zorgen dat de verschillende systemen goed functioneren en de bewoners kunnen genieten van een comfortabele woning zorgt Sité voor extra begeleiding. Deze huurders worden tot een jaar na de sleuteloverdracht begeleid.   

Gevarieerd aanbod

De keuze om deze woningtypen te bouwen aan de Hofstraat sluit aan bij de huidige en toekomstige vraag naar betaalbare gezinswoningen en levensloopbestendige woningen in Doetinchem. Eerder deze zomer werden al twaalf woningen aan de Kennedylaan opgeleverd. Begin oktober staat de sleuteloverdracht gepland van de dertien appartementen aan de Hofstraat/Pompenhof.  

In totaal zijn aan de Hofstraat en J.F. Kennedylaan 33 zeer energiezuinige sociale huurwoningen in Doetinchem gebouwd.