icon-arrow-right
HomeConceptenMorgenWonen

MorgenWonen: vandaag de sleutel, morgen wonen

De nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels.

Snel bouwen

Net als in de auto-industrie wordt er ontwikkeld en gebouwd vanuit een industrieel platform. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden.

Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Snel wonen

Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning is slechts een paar extra dagen nodig. Zodra de sleutel in ontvangst wordt genomen kan dus al begonnen worden met de organisatie van de housewarming.

Slimme constructie

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Volledig afgewerkt

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering dat je meteen je eigen spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief stoffering, bekleding van de trap en geschilderde muren. Verder beschikt die over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken met A-merk vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.

Duurzaamheid

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een zeer comfortabel binnenklimaat.

 

Energienotanul

Het dak is aan de zuidzijde is bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warmwater om te douchen. De door co² sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht er moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opwekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

 

Start tweede lijn

Gezien het succes van MorgenWonen op de particuliere markt start VolkerWessels volgend jaar met een tweede lijn, specifiek voor woningcorporaties. De eerste elf woningen zijn al verkocht en worden in 2016 geplaatst. Ze worden eveneens in één dag gebouwd en zijn ook energienotanul, maar kleiner, eenvoudiger en dus goedkoper. Deze woning is ideaal voor vervangende nieuwbouw van corporatiewoningen die in de na-oorlogse periode 1950-1970 zijn gebouwd. Uit LCA-berekeningen blijkt dat er jaarlijks zo’n 10.000 tot 15.000 van dit soort woningen vervangen moeten worden.

 

Voor meer informatie over MorgenWonen verwijzen wij u naar de website: www.morgenwonen.nl.

Ook kunt u hieronder de brochure downloaden.

 

Het concept is kort samengevat in dit document.

 

 

Projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

MorgenWonen-huurwoningen in Duitsland

Het eerste MorgenWonen-project in Duitsland (Moers) dat i.s.m. Reggeborgh tot stand is gekomen, is in uitvoering. Op 4...

Binnenkort ook MorgenWonen in Lengel

Aan de Trambaan in Lengel wordt medio mei gestart met het grondwerk voor de bouw van dertien energiezuinige huurwoningen: vier...

MorgenWonen

De nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels.   Wij hebben onder concepten alle informatie over MorgenWonen...

+