icon-arrow-right
HomeConceptenPlusWonen

De slimste optelsom voor de woningbouw

PlusWonen is dé oplossing om de levenskwaliteit in de bebouwde omgeving duurzaam te garanderen. Met dit slimme totaalconcept voor moderne woningbouw komen opdrachtgevers tot woningen die de gehele omgeving positief beïnvloeden. En bewoners krijgen een uitgesproken gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving. Een optelsom van individuele, maatschappelijke en ecologische pluspunten: dát is PlusWonen, en dát is de meerwaarde die VolkersWessels wil leveren.

 

Meer informatie kunt u vinden op de website: PlusWonen

Afbeelding voorblad.png
Waarom PlusWonen?

Waarom PlusWonen?

PlusWonen biedt als totaalconcept een allesomvattend antwoord op de vragen van de Nederlandse woningbouw. De beperkte fysieke ruimte, oprukkende verstedelijking, veranderende bevolkingssamenstelling: PlusWonen heeft er door zijn veelzijdigheid en flexibiliteit een oplossing voor. De centrale ambitie van VolkerWessels met het concept is het garanderen van levenskwaliteit. Duurzaamheid maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit. Maar het gaat heel wat verder dan energiebesparing, CO2-reductie of verantwoord grondstoffengebruik. Voor onze opdrachtgevers willen we woningen realiseren die de gehele omgeving ten goede komen; en voor de bewoners willen we een gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving creëren. Een waarde toevoegende optelsom van individuele, maatschappelijke en ecologische factoren.

 

PlusWonen is een slim totaalconcept en in de loop der jaren uitgegroeid tot een waardevolle bouwsteen voor de stad van de toekomst. Het integreert elk facet dat voor ontwikkeling en uitvoering van woningbouw van belang is, en geeft alle ruimte om in te spelen op de wensen van de woonconsument. Ieder soort woning is mogelijk – van grondgebonden tot appartement – waardoor alle denkbare doelgroepen bediend kunnen worden. Daarmee schept PlusWonen de creatieve ruimte om actief in te springen op maatschappelijke tendensen, zoals de wens van ouderen om langer thuis te blijven wonen en de steeds hogere eisen aan een gezond woonklimaat.

Illustraties-PW-CMYK-09.jpg
De bepalende keuzes

Stap voor stap naar woningen met een eigen uitstraling

U bepaalt zelf de invulling van het stedenbouwkundig plan. Appartementen of grondgebonden woningen, vrijstaande, twee-onder-één-kap- of rijwoningen, een één-kamerappartement of een luxe penthouse, een gebouw met drie of tien verdiepingen: alles is mogelijk.

 

Het stedenbouwkundig plan wordt vertaald naar concrete woonhuizen en appartementen, die u vervolgens naar wens uitgebreid kunt 'configureren' voor het toekomstig gebruik van de bewoners.

 

Eén van de fundamenten van PlusWonen is duurzaamheid. Door de keuzes die voor uw project maakt, komt u tot het duurzaamheidsniveau dat past bij uw ambities, zoals energienotanul of nul-op-de-meter.

 

De woningen kunnen worden verbijzonderd met een uitgebreide keuze aan opties (extern of intern) en afwerkpakketten. Ook de koper van de woning kan hierover in een later stadium nog beslissen.

 

Niet alleen architectonische vrijheid, u kunt ook zelf uw architect kiezen. Zo ontwikkelt u altijd woningen die perfect passen bij het beeldkwaliteitsplan en de doelgroep.

 

Er wordt veel aandacht besteed aan informatievoorziening aan de toekomstige bewoners. Zij krijgen uitgebreid advies en kunnen zich bovendien een realistisch beeld vormen van hun woning in het belevingscentrum Wooniversum in Nieuwegein.

 

De daadwerkelijke bouw van de woningen verloopt snel, volgens een efficiënt en bewezen proces dat continue wordt geoptimaliseerd. Daarbij zorgt doordachte kwaliteitsborging voor aantoonbare zekerheid en minimale faalkosten.

 

PlusWonen voorziet ook in beheer en onderhoud van het gerealiseerde vastgoed. U krijgt daarvoor een arrangement op maat met alle gewenste garanties en zekerheden.

Voorbeelden projecten PlusWonen

Hieronder een greep uit de projecten die Veluwezoom Verkerk volgens het PlusWonen-concept heeft gerealiseerd.

Projecten

Alle projecten
+