icon-arrow-right
HomeNieuws BLOG - EEN KIJKJE OP DE BOUWPLAATS

BLOG - EEN KIJKJE OP DE BOUWPLAATS

Actueel

We merken dat veel mensen vaak erg nieuwsgierig zijn naar wat er op een bouwplaats gebeurt en wat er speelt bij een bouwer. Vandaar dat we jullie af en toe "meenemen" naar de bouwplaats.  Vandaag beginnen we in Schuytgraaf in Arnhem, waar we 54 Plus-woningen realiseren. 

 

Eén van onze projectleiders vertelt...

Afbeelding3.png

PlusWonen

Een Pluswoning is een woning die, anders dan de traditionele kalkzandsteenbouw, voor een groot gedeelte in de fabriek duurzaam geprefabriceerd wordt. Op deze manier kunnen we, mits alle onderdelen op tijd gefabriceerd worden, bouwen met een snellere doorlooptijd en vindt er minder verspilling plaats: veel duurzamer dus.

Afbeelding2.png

Werkzaamheden

Onze uitvoerder op de bouw vertelt dat de metselaars in Schuytgraaf bijna gereed zijn met hun werkzaamheden en dat binnen de W- en E-installateurs druk bezig zijn met het aanleggen van de installaties. W-installateurs doen alles rondom gas, water, luchtbehandeling, riolering en sanitair en E-installateurs alles op het gebied van elektra.

Afbeelding1.png

Procesbeheersing

Het is een uitdaging om een zo kort mogelijke doorlooptijd te realiseren in een sterk veranderende bouwsector. Hierin is procesbeheersing heel belangrijk.

 

Daarnaast proberen we de naast gelegen internationale school zo min mogelijk te hinderen. 

 

Ook onderhouden we een goede relatie met de omwonenden. Zij weten ons te vinden en hebben ons bijvoorbeeld in de bouwvak getipt dat de bouwhekken om waren gevallen. Hierdoor konden we dit snel herstellen en was de overlast nihil. +