icon-arrow-right
HomeNieuws Certificaat PassiefBouwenKeur voor de sociale nieuwbouw

Certificaat PassiefBouwenKeur voor de sociale nieuwbouw

Actueel

Veluwezoom Verkerk ontvangt het eerste certificaat PassiefBouwenKeur voor de sociale nieuwbouw. Veluwezoom Verkerk heeft op donderdag 30 juni als eerste Nederlandse bouwonderneming het PassiefBouwenKeur certificaat voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen ontvangen. De VolkerWessels-onderneming uit Zevenaar krijgt dit certificaat voor de nieuwbouw van 13 woningen in de sociale huur aan de Steegseweg in Beek, in opdracht van Woningstichting Bergh.

passiefhuis award

Directeur van Veluwezoom Verkerk David van der Hulst ontving het certificaat uit handen van Hendrik Nolles van de Stichting PassiefBouwen.nl. Het certificaat werd uitgereikt voor de eerste vijf woningen. Veluwezoom Verkerk heeft het project van Woningstichting Bergh gegund gekregen op basis van het PlusWonen concept van VolkerWessels.

David van der Hulst: ‘We hebben een unieke prestatie neergezet, omdat dit het eerste project in Nederland is met sociale huurwoningen, dat gecertificeerd is volgens PassiefBouwenKeur. PassiefBouwen past naadloos in de duurzaamheidambities van VolkerWessels. De opgedane kennis zullen we niet alleen binnen Veluwezoom Verkerk inzetten, maar ook delen met de andere VolkerWessels bedrijven.'

Arjan ter Bogt, directeur van Woningstichting Bergh was uiteraard ook aanwezig tijdens de uitreiking: ‘Het is ontzettend goed dat er lokale partijen zijn die op deze manier met ons meedenken en innovatief zijn. Ik vind het een knappe prestatie van Veluwezoom Verkerk en ben er trots op dat we deze woningen aan ons bezit kunnen toevoegen.'

In totaal omvat het project Steegseweg de bouw van 21 duurzame woningen. Hiervan worden 13 woningen voor de sociale huur gerealiseerd volgens de principes van PassiefBouwen, bestaande uit 5 eengezinswoningen en 8 levensloopbestendige woningen. De overige 8 starterswoningen staan in de verkoop.

Bij de feestelijke oplevering van het totale project eind september 2011 krijgen Veluwezoom Verkerk en Woningstichting Bergh de certificaten voor de rest van de woningen uitgereikt..

 

PassiefBouwen
Het uitgangspunt bij PassiefBouwen is een gebouw te realiseren met een lage energiebehoefte. Dit wordt bereikt door extreem goede isolatie door een dikke isolatieschil, drielaags HR++ glas, oriëntatie op het zuiden voor optimale benutting van zonnewarmte, luchtdicht bouwen en een innovatief ventilatiesysteem. Dit systeem brengt de schone aangevoerde lucht op temperatuur met de warmte van de afgezogen lucht. Deze factoren zorgen voor een optimaal comfort in de woning tegen bijzonder lage energiekosten. Een PassiefHuis benut de zonne-energie in de winter en sluit de ongewenste inval van zonlicht in de zomer buiten.

 

Betrokken Partijen:

Opdrachtgever: Woningstichting Bergh, 's-Heerenberg

Aannemer: Veluwezoom Verkerk Bouw bv, Zevenaar

Architect: Loko Architecten, Arnhem

Elektra en Ventilatie: Peters St Janshof, Didam

Adviseur bouwfysica: Buro Landstra, Doesburg

Leverancier kozijnen: Facedo, Arnhem

Leverancier kappen: De Groot Vroomshoop, Vroomshoop (Werkmaatschappij VolkerWessels)

Betoncasco: Heembeton, Lelystad

Certificering: Stichting PassiefBouwen, Berkel en Rodenrijs

Architect: Loko Architecten te Arnhem

+