icon-arrow-right
HomeNieuws Eindfeest Vogelbuurt Brummen

Eindfeest Vogelbuurt Brummen

Actueel

Op woensdag 22 juni jl. vierden wij met bewoners, personeel en opdrachtgever het eindfeest van het project Duurzame woningverbetering Vogelbuurt Brummen.

Meze 5.jpg

Project

De Vogelbuurt in Brummen heeft een ware metamorfose ondergaan: nieuwe huizen in een mooi bestaand stukje Brummen.

108 Jaren ’60-woningen hebben, naast onderhoudsmaatregelen, een compleet nieuwe gevel en dak gekregen. Daarmee zijn de woningen niet alleen energiezuiniger (energielabel A),  ze hebben ook een moderne nieuwe uitstraling en  kunnen tevens 40 jaar weer verhuurd worden door Woningstichting Brummen. Nog eens acht huurwoningen bevonden zich in woonblokken met een mix van huur- en koopwoningen. Deze woningen kregen een aangepast duurzaam maatregelenpakket.

PlusRenoveren

Veluwezoom Verkerk Bouw heeft naast de renovatiewerkzaamheden ook het gehele communicatie- en participatietraject begeleid. Zij hebben vooraf bewoners bevraagd op hun wensen ten aanzien van wooncomfort, woonbeleving en werkwijze. Input van de wijkbewoners is verwerkt in het plan en dat heeft gezorgd voor een hoge klanttevredenheid.

Tevredenheid bewoners

Vóór de duurzame woningverbetering gaven de bewoners hun woning gemiddeld een 4,4 en daarna maar liefst een 8,6! Met name het binnenklimaat en de uitstraling van de woning is in hun beleving enorm verbeterd.

Het is voor bewoners natuurlijk een behoorlijke ingreep als de woning duurzaam wordt verbeterd. Toch geven de bewoners aan dat zij de werkwijze erg prettig hebben ervaren. Met name de persoonlijke begeleiding, de bereikbaarheid van de medewerkers en goede informatievoorziening scoorden hoog bij bewoners. Woningstichting Brummen had een zogenaamde uitrustwoning ter beschikking gesteld waar men zich even terug kon trekken als de werkzaamheden teveel werden. Ook kon er in deze woning gedoucht en zelfs geslapen worden.

Nadat de werkzaamheden uitgevoerd waren door de bouwer waren er inloopochtenden in de modelwoning: hier konden de bewoners klushulp, -materialen en een kopje koffie halen. Een en ander werd afgerekend met een strippenkaart die Woningstichting Brummen de bewoners ter beschikking had gesteld.

Tevredenheid opdrachtgever

Woningstichting Brummen en Veluwezoom Verkerk kijken terug op een zeer geslaagd project en een gezellig eindfeest!

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Individuele benadering bij verduurzaming Vogelbuurt leidt tot hoge klanttevredenheid

In het magazine Stedenbouw  is een zeer interessant artikel gepubliceerd over het project Duurzame Woningverbetering...

Feestelijke start project Duurzame Woningverbetering Brummen

Gisteren is het grote project “Duurzame woningverbetering Vogelbuurt Brummen” door de bewonerscommissie geopend!

Projectfilm Veluwezoom Verkerk PlusRenoveren Vogelbuurt Brummen

Hieronder kunt u een projectfilm bekijken over de duurzame woningverbetering van de Vogelbuurt te Brummen. Hier worden 116...

+