icon-arrow-right
HomeNieuws Familie Wessels breidt belang in VolkerWessels uit

Familie Wessels breidt belang in VolkerWessels uit

Actueel

Amersfoort, 1 oktober 2012 - Reggeborgh, het investeringsvehikel van de familie Wessels, heeft met CVC Capital Partners overeenstemming bereikt over vergroting van haar aandelenbelang in VolkerWessels. Het huidige belang wordt met 17,5% uitgebreid naar ruim 60%. Hierdoor verwerft de familie een controlerend belang in de onderneming.

CVC behoudt ca. 25% van de aandelen, de resterende 15% is in handen van ca. 150 managers van het bedrijf.  In 2007 verkocht de familie Wessels haar meerderheidsbelang aan CVC. 

 

De familie Wessels heeft laten weten dat betrokkenheid bij de onderneming ten grondslag ligt aan de beslissing. Het economisch klimaat vraagt om maatregelen die de positie van VolkerWessels verder versterken en uitbouwen.

 

De volgende generatie van de familie heeft haar vertrouwen in VolkerWessels uitgesproken.  Dik Wessels blijft lid van de Raad van Commissarissen. CVC toont zich tevreden met de ontwikkelingen. "Wij zijn verheugd dat de familie Wessels haar verbondenheid met VolkerWessels versterkt door deze transactie. Wij zien de toekomst van VolkerWessels met vertrouwen tegemoet."

+