icon-arrow-right
HomeNieuws Feestelijke start bouw Centrumplan Schuytgraaf Arnhem

Feestelijke start bouw Centrumplan Schuytgraaf Arnhem

Actueel

Op donderdag 17 december 2015 gaf wethouder Gerrie Elfrink, van de gemeente Arnhem, het officiële startsein voor de bouw van wijkwinkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem.

 

Foto onthulling bouwbord 4.jpg

Winkelcentrum Schuytgraaf

Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt in de gelijknamige wijk in Arnhem-Zuid met ca. 6.000 m2 winkels, horeca en diensten, 64 sociale huurappartementen boven de winkels en parkeerplaatsen.

Mede dankzij de samenwerking met de drie Arnhemse woningcorporaties wordt de bouw van het winkelcentrum nu werkelijkheid.

In het voorjaar van 2017 worden de winkels en woningen in gebruik genomen.

 

Gerrie Elfrink, wethouder Gemeente Arnhem: "De ontwikkeling van Schuytgraaf gaat nu snel. Bewoners hebben veel geduld moeten hebben. Gelukkig komt aan die periode nu een einde. Goed nieuws dus voor de bewoners, maar ook weer een mooi moment voor de bouwwereld. Voorlopig wordt hier volop gewerkt."

Levendige mix van winkels en sociale woningbouw

Het winkelcentrum wordt een mix van ketens en lokale ondernemers. Inmiddels zijn Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Domino's Pizza, Kwalitaria, Délifrance, alsmede Bakkerij 't Grofje, Ami Kappers, Strijbosch Thunnissen Makelaars en Bloemist Jan Fleur gecontracteerd.

Hiermee is nu al 70% van de totale winkeloppervlakte verhuurd.

 

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zorgen voor 64 betaalbare woningen boven het winkelcentrum.

Portaal en Vivare realiseren 44 driekamerappartementen en Volkshuisvesting Arnhem realiseert 20 eengezinswoningen.

De combinatie van wonen en winkelen draagt bij aan een prettige leefomgeving en de vitaliteit van de wijk.

 

Johan Noppe, manager volkshuisvesting van Portaal: "Namens de Arnhemse corporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal kan ik zeggen dat we erg blij zijn met de komst van het winkelcentrum. We zijn ervan overtuigd dat het winkelcentrum een impuls geeft aan goed en prettig wonen in Schuytgraaf. Daarom willen we graag dat het winkelcentrum er komt en zorgen we gezamenlijk boven de winkels voor 64 goede en betaalbare appartementen."

 

Françoise Dechesne, directeur Multi Netherlands: "Met het nieuwe winkelcentrum wordt Schuytgraaf echt een volwassen wijk. Wij zijn er trots op dat wij met het nieuwe winkelcentrum niet alleen een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en diensten verwezenlijken, maar hiermee tevens voor de toekomst het centrale ontmoetingspunt in de wijk realiseren. Door de centrale ligging van het winkelcentrum zal ook voor veel inwoners van Arnhem-Zuid dit centrum het meest voor de hand liggende boodschappencentrum worden."

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Viering hoogste punt Centrumplan Schuytgraaf

Op woensdag 20 juli jl. vierden wij samen met opdrachtgever Multi Netherlands, Gemeente Arnhem en woningcorporaties...

Dag van de Bouw - Centrumplan Schuytgraaf

Wij kijken terug op een zeer geslaagde Dag van de Bouw 2016. Vele bezoekers hebben een kijkje genomen op de bouwplaats, in...

Veluwezoom Verkerk doet mee aan Dag van de Bouw op 4 juni a.s.

Op 4 juni a.s. kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij het project Centrumplan Schuytgraaf in Arnhem....

+