icon-arrow-right
HomeNieuws Hoogste punt Rock Utrecht

Hoogste punt Rock Utrecht

Actueel

Afgelopen vrijdag, d.d. 17 mei, is het hoogste punt gevierd van het Rock Utrecht project. Burgemeester Jan van Zanen was bij deze feestelijke aangelegenheid aanwezig. 

 

Het pand, waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden getransformeerd tot 219 short-stay woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen en ook twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Ook zullen op de locatie speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten worden gerealiseerd.

Realisatie

De bouw van de woontoren en de transformatie van het oude beddenhuis naar short-stay woningen wordt uitgevoerd door VolkerWessels bedrijven. De woontoren wordt gerealiseerd door Wessels Rijssen en de transformatie wordt uitgevoerd door Veluwezoom Verkerk Bouw. 

 

In 2020 zullen de complexen worden opgeleverd. 

Rock Utrecht

De naam voor het project is Rock Utrecht en omvat in totaal 855 wooneenheden, aangevuld met ruim 3.500 m2 commerciële ruimten en ruim 200 parkeerplaatsen. Het woonprogramma omvat zowel studentenhuisvesting als appartementen gericht op jong professionals.

 

Na voltooiing van de bouw zal het project worden beheerd door Round Hill's operationele platform voor Europese studentenhuisvesting The Nido Collection.

+