icon-arrow-right
HomeNieuws Hoogste punt Stadhues Huissen

Hoogste punt Stadhues Huissen

Actueel

Nog geen vier maanden na de start van de werkzaamheden is het hoogste punt al bereikt van het voormalig stadhuis in Huissen. Het stadhuis wordt verbouwd en gerenoveerd. Het bereiken van deze mooie mijlpaal is gemarkeerd door een feestelijke bijeenkomst met alle bouwvakkers en betrokken partijen. Aan wethouder Theo Janssen was de eer om de Nederlandse driekleur op de top van het gebouw te hijsen.

Verbouwing Stadhuis

Onder de naam Stadhues wordt het gemeentelijk monument, dat oorspronkelijk gebouwd is als klooster, verbouwd en gerenoveerd. Ook wordt een deel nieuwbouw uitgevoerd. Het markante gebouw biedt straks onderdak aan een bibliotheek en een multifunctionele ruimte voor de gemeente, daarnaast worden in het gebouw 24 huurappartementen gerealiseerd voor Stichting WaardWonen.
Voor het zover is worden de multifunctionele ruimte en 24 appartementen in eerste instantie nog gebruikt als tijdelijke huisvesting voor 48 senioren van RijnWaal Zorggroep. Deze tijdelijke huisvesting duurt circa twee jaar. Hierna worden de ruimtes verbouwd en krijgen die de definitieve functie. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Harmonische Architectuur. 

Wethouder Theo Janssen: “Met de renovatie van het Stadhues komt weer een stukje Huissense nostalgie terug, zij het in een nieuw jasje. Daarmee voelt dit hoogste punt als een hoogtepunt”.

Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed), complimenteerde de betrokken partijen: “Het hoogste punt is een mooie mijlpaal in de transformatie van dit markante gemeentelijk monument”.

 

Bron: VolkerWessels Vastgoed

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Vordering project Stadhues Huissen

Project Stadhues Huissen vordert snel! De renovatie van het gemeentelijk monument, voorheen een zusterklooster, dat dateert...

Werkzaamheden Stadhues Huissen gestart

Op 16 maart jl. is door VolkerWessels Vastgoed en Gemeente Lingewaard het feestelijke startsein gegeven voor de start van de...

+