HomeNieuws Hoogste punt voor beschermde woonvorm Campanula in Lent

Hoogste punt voor beschermde woonvorm Campanula in Lent

Actueel

Vrijdag 11 december heeft de bouw van de beschermde woonvorm Campanula in Lent het hoogste punt bereikt. In juni van dit jaar startte de bouw en nog geen 6 maanden later kan het dak worden aangebracht. Volgens planning zijn de 32 appartementen in de zomer van 2016 klaar. Woningcorporatie Talis is eigenaar van dit gebouw en ZZG zorggroep gaat de zorg verlenen.

 

Campanula ligt op het Eiland van Laauwik in Lent, nabij de uitkijktoren. Het hoogste punt werd vrijdag op gepaste wijze gevierd. De bouwlieden werden bedankt. Buurtbewoners, toekomstige medewerkers en familie van toekomstige bewoners kregen een rondleiding door het gebouw.

Beschermd wonen

De nieuwe bewoners zijn mensen die door een complexe zorgvraag of door dementie op zoek zijn naar een veilige, nieuwe woonomgeving. In Campanula zetten zij hun leven zo veel mogelijk voort op een manier die ze gewend zijn. Familie en de buurt zijn volop betrokken. En de benodigde zorg is 24 uur per dag binnen handbereik.

De 32 appartementen - van 45 tot 50 vierkante meter - zijn verdeeld over 4 verdiepingen. Op elke verdieping liggen 8 appartementen rondom een gezamenlijke buurtkamer. Zo hebben bewoners er de privacy van hun eigen appartement en de mogelijkheid om anderen te ontmoeten in de buurtkamer.

Flexibele plattegrond

De nieuwbouw voldoet volledig aan de eisen van mensen met een complexe zorgvraag. Toch is de nieuwbouw ook zeer flexibel. Het ontwerp is zodanig dat de gemeenschappelijke ruimten eenvoudig (dat wil zeggen: zonder ingrijpende constructieve en bouwkundige maatregelen) toegevoegd kunnen worden aan de naastgelegen appartementen. Op die manier ontstaan appartementen die ook voor mensen zonder zorgvraag interessant kunnen zijn. Dankzij deze flexibiliteit is het risico zeer klein dat het gebouw snel verouderd raakt door wijzigingen in de regelgeving van de zware zorg.

 

Bron: Talis en ZZG Zorggroep

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Oplevering zorgappartementen Campanula in Lent

Actueel

Op vrijdag 3 juni jl. hebben wij de 32 zorgappartementen Campanula in Lent opgeleverd aan opdrachtgever Talis....

Voortgang bouw zorgappartementen

Actueel

Hierbij een update van de werkzaamheden aan de zorgappartementen die wij bouwen in opdracht van Talis.

Ondertekening contract 64 zorgappartementen

Actueel

Vandaag was de ondertekening van het UAV-GC contract voor het realiseren van 2 x 32 zorgappartementen in Nijmegen/Lent in...

+