icon-arrow-right
HomeNieuws Mouterijnoort volop in beweging

Mouterijnoort volop in beweging

Actueel

Wethouder Han ter Maat van de gemeente Wageningen en Sylvie Deenen van Idealis hebben de feestelijke handeling verricht voor de bouw van 229 woningen in deelgebied De Mouterij in Wageningen. Dat deden ze samen met vertegenwoordigers van VolkerWessels Vastgoed en Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen én toekomstige bewoners. 

 

De Mouterij is een gebied voor jong en oud. Dit is voor zowel de ontwikkelaars als de gemeente Wageningen een belangrijk uitgangspunt. Wethouder Han ter Maat: “Ik ben blij dat op deze locatie verschillende doelgroepen prettig samen gaan wonen. Dit maakt het project uniek in de gemeente Wageningen. In het hele deelgebied worden niet alleen 176 kamers voor studenten gerealiseerd, maar ook 43 woningen voor (jonge) gezinnen en 10 woningen voor senioren. Een mooie manier om de verschillende inwoners van Wageningen met elkaar te verbinden en er zo voor te zorgen dat ze elkaar leren kennen. Daarnaast is dit een belangrijke kwaliteitsverbetering van het gebied, dat mooi aansluit op de gerenoveerde wijk Patrimonium.” De woningen zijn verdeeld in twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en het studentenhuisvestingscomplex van Idealis.

 

Project Mouterijnoort is ontwikkeld door Combinatie Mouterijnoort VOF, een samenwerking van VolkerWessels Vastgoed en Van Swaay Projectontwikkeling. De bouw wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Van Swaay en Koninklijke VolkerWessels onderneming Veluwezoom Verkerk.

Mouterijnoort

Mouterijnoort is centraal gelegen in Wageningen. De binnenstad met alle winkel- en horecavoorzieningen is op loopafstand bereikbaar. Scholen, kinderopvang en supermarkten zijn zelfs in de directe omgeving aanwezig. Bovendien is de wijk zeer goed ontsloten voor zowel auto- als fietsverkeer en openbaar vervoer.

 

Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland: “Mouterijnoort is een prachtig voorbeeld waar partijen samen werken aan de vernieuwing van de stad. Op een aantrekkelijke plek in de stad ontstaat door de sloop van oude gebouwen en herontwikkeling een nieuwe gemêleerde wijk die goed past bij Wageningen. Daar dragen wij graag aan bij. Ik ben blij dat wij vanuit het programma 'SteenGoed Benutten' dit project financieel kunnen steunen." 'Steengoed benutten' is het Gelderse programma dat helpt om leegstaande of vervallen plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

 

De woningen liggen aan sfeervolle en autoluwe woonstraatjes en vormen samen hofjes. De omgeving is vriendelijk ingericht met veel groen en nodigt uit elkaar te ontmoeten. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen; de ideale woonspot voor een gezin met jonge kinderen.

 

André Vink van VolkerWessels Vastgoed: “Wageningen is met Wageningen University een echte universiteitsstad met internationale bekendheid en allure. De universiteit en de stad trekken daarom veel studenten en medewerkers vanuit de hele wereld aan. In Mouterijnoort zien we dit terug komen in ons klantenbestand.”

  

Meer informatie over Mouterijnoort is te vinden op www.mouterijnoort.nl

 

Bron: VolkerWessels Vastgoed

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Kopersbijeenkomst Mouterijnoort Wageningen

Op maandag 5 februari jl. organiseerden wij een kopersbijeenkomst voor de toekomstige bewoners van het project Mouterijnoort...

Start verkoop 18 woningen Mouterijnoort Wageningen

Vanaf 28 maart start de verkoop van 18 rijwoningen in het project Mouterijnoort in Wageningen.  

+