HomeNieuws Officiele start bouw van 2 appartementencomplexen Leidsche Rijn

Officiele start bouw van 2 appartementencomplexen Leidsche Rijn

Afgelopen vrijdag, d.d. 12 april, is door Gemeente Utrecht, Woningcorporatie Portaal en bouworganisatie Veluwezoom Verkerk Bouw het startsein gegeven voor de bouw van 2 appartementencomplexen op Leidsche Rijn.

Leidsche Rijn

Het nieuwbouwproject heeft na oplevering in totaal 130 sociale huurappartementen met lift. Beide locaties liggen op steenworp afstand van treinstation Utrecht Terwijde in de wijk Het Zand, Leidsche Rijn in Utrecht. In het westelijke gebouw komen 70 appartementen en in het oostelijke gebouw 60 appartementen. Het zijn twee- en driekamerappartementen van respectievelijk 48m2 en 70m2. De verwachting is dat de appartementen medio 2020 opgeleverd zijn. De namen van de appartementencomplexen worden Romulus en Remus.

Samenwerking met Woningcorporatie Portaal

Veluwezoom Verkerk Bouw zal de appartementencomplexen bouwen in opdracht van Woningcorporatie Portaal. De projecten dragen bij aan de opgenomen nieuwbouwproductie van Portaal tot 2020 in de prestatieafspraken met de gemeente Utrecht.

Eneco

De 130 appartementen worden verwarmd met duurzame warmte uit de BioWarmte Installatie van Eneco. Alle woningen zijn hiermee NOM (nul op de meter) en dit uniek voor een appartementencomplex van deze omvang.