icon-arrow-right
HomeNieuws Ondertekening nieuwe samenwerkingsovereenkomst Zevenaar Fashion Outlet

Ondertekening nieuwe samenwerkingsovereenkomst Zevenaar Fashion Outlet

Actueel

De gemeente Zevenaar en de bedrijven Stable en Veluwezoom Verkerk gaan verder met het initiatief voor een outletcentrum langs de snelweg A12. De ondernemingen en de gemeente hebben donderdag 17 december jl. een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend.

Contract

In dit contract zeggen de bedrijven toe 8 hectare grond aan de Spoorallee te willen kopen als het outletcentrum er werkelijk kan gaan komen. Ook tonen de bedrijven zich bereid om mee te betalen aan centrummanagement in het winkelhart van Zevenaar. Daarnaast stellen zijn straks een deel van het winkelpand beschikbaar voor toeristische promotie van de regio.

"Markt vraag erom"

Tegenstanders van het outletcentrum hopen dat de Raad van State in het voorjaar het koopjesparadijs weert. Op 20 januari staat een zitting gepland bij de Haagse rechters. De provincie Gelderland is één van de partijen die een outletcentrum langs de A12 niet ziet zitten.

 

"Het is jammer dat Gelderland de economische meerwaarde van een outletcentrum niet wil zien", reageert de Zevenaarse wethouder Anja van Norel. "De markt vraagt erom. De consument wil op een andere manier winkelen."

 

De uitspraak van de Raad van State wordt in het voorjaar verwacht.

Knipsel.PNG

Outlet in trek bij kledingbedrijven

Het plan voor een outletcentrum langs de A12 bij Zevenaar ligt goed in de markt. Kledingbedrijven tonen al geregeld belangstelling, terwijl nog lang niet zeker is of de snelwegwinkel er echt gaat komen.

 

Directeur Kees Wolterink van outletbedrijf Stable noemt de situatie bijzonder. Bij eerdere initiatieven namen fabrikanten vavn merkkleding vaak een afwachtende houding aan. "We worden niet dagelijks benaderd, maar er komt wel geregeld een vraag van een kledingbedrijf op ons af. Dat valt echt op", zegt de directeur, die in de zomer nog een outletcentrum bij Frankfurt heeft geopend.

 

In Zevenaar wil Stable samen met Veluwezoom Verkerk een winkelpark met afgeprijsde merkkleidng bouwen aan de Spoorallee, niet ver van de nieuwe vmbo-school van het Liemers College.

 

 

Nieuwe overeenkomst

In de nieuwe overeenkomst zeggen de partijen toe dat zij de samenwerking met Zevenaarse winkeliers en andere bedrijven in de regio gaan zoeken. Zo willen de initiatiefnemers meebetalen aan het centrummanagement in het winkelhart van Zevenaar, gaan ze opleidingen aanbieden aan winkelpersoneel uit de regio en komt er een toeristisch centrum in het outletgebouw.

 

 

Bron: De Gelderlander

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Inloopbijeenkomst Fashion Outlet Zevenaar en lancering website

Op donderdag 11 mei heeft de gemeente Zevenaar samen met Ontwikkelcombinatie FOZ B.V. een inloopbijeenkomst georganiseerd voor...

Groen licht voor Zevenaar Fashion Outlet

De Raad van State heeft woensdag 19 mei jl. bekend gemaakt dat de Fashion Outlet in Zevenaar gebouwd mag worden. Een aantal...

+