icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 september 2023

Opleveringen LUMEN in volle gang

Het nieuwe appartementengebouw Lumen is een prachtige aanwinst voor de kuststrook van Scheveningen. De opleveringen van de 69 appartementen zijn momenteel in volle gang, en binnenkort zullen alle bewoners van het echte strandleven kunnen genieten.

Bijzonder project

Dit bijzondere project heeft als doel om mensen van zowel binnen als buiten Scheveningen samen te brengen. Het resultaat is een uniek en open gebouw, waarmee Lumen de traditionele, gesloten architectuur van de Nederlandse kust doorbreekt. Het adembenemende uitzicht vanuit de appartementen maakt het gebouw extra speciaal. En doordat de bovenste verdiepingen aan de zeezijde geleidelijk teruglopen, is ook het zicht op de monumentale vuurtoren aanzienlijk verbeterd.

Lumen bestaat uit maar liefst 69 appartementen in 35 verschillende typen, variƫrend van 60 tot 260 m2. De helft van de appartementen heeft een prachtig uitzicht op de kust, terwijl de andere helft uitkijkt over het land.

Bovendien is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de gevel en het interieur. De gevel is ontworpen in harmonie met de natuur, met bakstenen bedekt met een lichte zandlaag die zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Deze gevel past zich zelfs aan de kleuren van het strand aan tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Het interieur is net zo indrukwekkend, met natuurlijke materialen in lichte kleurtinten die doen denken aan verweerd hout door de zon en de buitenlucht.

Landschapsarchitecten van Flux hebben de terrassen op de begane grond voorzien van duingras en duinrozen, waardoor er een naadloze overgang is naar het duinlandschap. Bovendien beschikt Lumen over een gemeenschappelijke coffeelounge ruimte met uitzicht op zee, zodat alle bewoners kunnen genieten van de prachtige zeegezichten. TANK heeft deze lounge zo ingericht dat bewoners, indien gewenst, gezellig samen kunnen zitten. Bijzonder is ook de speciale ingang voor surfers, zodat ze niet nat en vol zand hun appartement hoeven binnen te komen.

Genomineerd

Lumen is genomineerd voor de Haagse architectuurprijs Berlagevlag. De Berlagevlag gaat naar het meest gewaardeerde ruimtelijke bouwwerk rond Den Haag. Op 24 oktober zal bekend gemaakt worden welk ruimtelijke bouwwerk de architectuurprijs heeft gewonnen.

 

Architect: OZ
Ontwikkelaar: Kondor Wessels Vastgoed
Aannemer: Veluwezoom Verkerk Bouw B.V.
Overige betrokken partijen: TANK, Flux landscape architecture
Foto’s: Valentijn Kortekaas