icon-arrow-right
HomeNieuws Oudenrijn: wonen kan vanaf 2016!

Oudenrijn: wonen kan vanaf 2016!

Actueel

De nieuwbouw rond het voormalige ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht is in 2018 klaar. Op het terrein in de wijk Kanaleneiland wordt een nieuwe campus voor studenten en starters gebouwd: Rock Utrecht. Als alles volgens de planning verloopt nemen begin 2016 de eerste bewoners hun intrek in de eerste serie woningen.

 

 

Krantenartikel

Project

Het terrein is nu nog een plek met vooral bergen zand en hijskranen rond de bouwput. Maar dit wordt binnen een paar jaar een levendig woongebied voor starters met een smalle beurs, met plaats voor ruim 800 huishoudens.

 

De eerste huizen zijn onderdeel van het zogeheten ‘Centre Court': 37 eengezinswoningen, gebouwd rondom een afgesloten binnenhof. Blikvanger van het project moet een tachtig meter hoge woontoren worden, die ruimte biedt aan zo’n 470 woningen voor studenten.

 

Op het moment wordt gewerkt aan de aanvraag van een omgevingsvergunning. In de zomer van 2016 wordt gestart met de bouw van de toren. Vervolgens beginnen we aan twee woonblokken met daarin 170 appartementen. De laatste fase betreft de renovatie van het beddenhuis in het oude ziekenhuis. Hier wonen voorlopig nog studenten antikraak.

 

In 2017 wordt het verbouwd tot 90 compacte woningen. Ziekenhuis Oudenrijn, toen al een locatie van het St. Antonius ziekenhuis verhuisde naar Leidsche Rijn. De tegenovergelegen zusterflats werden kort daarop al ingericht als studentenwoningen.

 

Bron: Did Vastgoedontwikkeling

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Rock Utrecht start met bouwen

Met de bouw van 37 eengezinswoningen begint de eerste fase van de herontwikkeling van het terrein van het voormalig ziekenhuis...

+