icon-arrow-right
HomeNieuws Rock Utrecht start met bouwen

Rock Utrecht start met bouwen

Actueel

Met de bouw van 37 eengezinswoningen begint de eerste fase van de herontwikkeling van het terrein van het voormalig ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht gestalte te krijgen.

Op 10 juni jl. verrichtte wethouder Paulus Jansen de officiële start van de bouw. De huizen maken onderdeel uit van het project 'Rock Utrecht', dat met ongeveer 1000 huurwoningen voor starters en studenten een positieve impuls en nieuw perspectief biedt voor Kanaleneiland en utrecht.

Overzicht

37 eengezinswoningen

De 37 eengezinswoningen worden nog voor het einde van 2015 opgeleverd. De huizen hebben een woonoppervlak van ca. 87 m2 en zijn voorzien van een tuin en een eigen parkeerplaats op een afgesloten binnenterrein. De woningen zullen verhuurd gaan worden.

Dynamisch en bruisend

De bouw van de 37 eengezinswoningen is nog maar het begin van wat uiteindelijk een dynamisch en bruisend gebied zal worden. Het terrein met een moderne, stadse architectuur biedt straks woonruimte aan studenten en starters.

 

Eyecatcher van Rock Utrecht wordt een woontoren van ruim 70 meter hoog. Deze toren vormt een nieuwe baken bij de stadsentree in het westen van Utrecht. In de toren komen 468 studenteneenheden – zelfstandige woonruimtes met een oppervlakte van ca. 24 m2.

 

Het kenmerkende beddenhuis van het voormalige ziekenhuis Oudenrijn, gebouwd in de jaren '60 en icoon van de architectuur in die periode, blijft behouden. Dit wordt getransformeerd tot een appartementencomplex met compacte wooneenheden.

 

Kloppend hart van de Rock Utrecht stadscampus vormt de binnentuin. Hieromheen verrijzen verschillende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld horeca, een wasserette en een fietsenmaker Pal naast Rock Utrecht loopt bovendien de sneltram, die een razendsnelle verbinding vormt naar zowel Utrecht Centraal als De Uithof.

Overzicht 2

Eigentijds en duurzaam

Bij de bouw van Rock Utrecht speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Naast de transformatie van een bestaand gebouw naar een appartementencomplex, maken de ontwikkelaars gebruik van het concept ‘cradle-to-cradle’. Zo wordt bouwpuin van het voormalige ziekenhuis gebruikt voor infiltratievoorzieningen om regenwater op te vangen.

De huidige glooiing in het terrein en een groot deel van het aanwezige groen blijft behouden. Bovendien liggen parkeerplaatsen uit het zicht.

Ontwikkelcombinatie Oudenrijn (OCO)

De Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn (OCO) is verantwoordelijk voor Rock Utrecht. Dit is een samenwerking tussen Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling bv (VolkerWessels), Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen bv en DSO Deelnemingen bv. De ontwikkeling wordt gerealiseerd door SDK Vastgoed bv en Did Vastgoedontwikkeling bv.

Nieuws

Meer nieuws

Centre Court is af

Het terrein van Centre Court is op 4 maart 2016 opgeleverd. De bewoners trokken half februari al in hun nieuwe huizen....

Oudenrijn: wonen kan vanaf 2016!

De nieuwbouw rond het voormalige ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht is in 2018 klaar. Op het terrein in de wijk Kanaleneiland...

+