icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 januari 2020

Sloop en herbouw van 33 woningen in Doetinchem

Eind vorig jaar zijn we gestart met een mooi project in Doetinchem. Het betreft vervangende nieuwbouw aan de John F Kennedylaan en Hofstraat voor Sité Woondiensten. In totaal worden er 33 woningen gerealiseerd. De woningen worden bovendien zeer energiezuinig en gasloos.

Realisatie

Aan de Hofstraat komen 13 zeer energiezuinige appartementen, 4 nul-op-de-meter gezinswoningen en 4 nul-op-de-meter levensloopbestendige woningen. Aan de J.F. Kennedylaan worden 7 zeer energiezuinige gezinswoningen en 5 zeer energiezuinige levensloopbestendige woningen gebouwd. De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Bewonersparticipatie

Sité zet bij het maken van plannen voor woningen sterk in op participatie van bewoners. Na gesprekken met bewoners zijn 12 woningen aan de Hofstraat en 11 woningen aan de J.F. Kennedylaan gesloopt om ruimte te maken voor 33 nieuw te bouwen woningen. Door verschillende woningtypen te realiseren is het voor meerdere doelgroepen mogelijk om centraal in Doetinchem zeer energiezuinig te wonen.  

Planning

De werkzaamheden lopen op schema. De oplevering is in het najaar van 2020 gepland.