icon-arrow-right
HomeNieuws Spannende strijd niaNesto nadert ontknoping

Spannende strijd niaNesto nadert ontknoping

Actueel

NiaNesto is een baanbrekend project van woningcorporatie Portaal, waarbij bouwers van woningen, gemeentes, corporaties en huurders samen unieke en energie- notaloze woningen realiseren. Wie de woningen gaat bouwen wordt in wedstrijdvorm bepaald.

De strijd om het beste woningbouwconcept voor niaNesto, nadert haar einde. Na een spannende halve finale in Rotterdam zijn nu acht finalisten bekend. Deze zijn: VolkerWessels, Trebbe, Plegt Vos, Klaassen Groep, WeBuildHomes, Dura Vermeer, Slokker Innovate en BlueCasco. Uiteindelijk zullen er vijf winnaars overblijven; op 1 november volgt de ontknoping. Direct na de finale wordt gestart met de bouwvoorbereiding. De eerste niaNesto-woningen zullen in 2013 worden opgeleverd.


niaNesto biedt huurders de kans mee te beslissen over de toekomst van sociale woningbouw. In deze economische moeilijke tijd realiseerde de bouwsector dat er radicale en innovatieve veranderingen moesten worden ingezet om de impasse in de sector te doorbreken. Deloitte Innovation BV heeft haar Fast Track-programma ingezet om daarmee de verschillende partijen in beweging te zetten. De samenwerking tussen concurrerende bouwers, gemeentes, huurders en corporaties plus het competitieve wedstrijdelement om energie- notaloze woningen met grote architectonische vrijheid te realiseren, zet de bouwsector volledig op zijn kop.


Kijk voor meer informatie op: http://www.nianesto.nl/.  

+