HomeNieuws Start bouw NIDO Utrecht met 750 studentenwoningen

Start bouw NIDO Utrecht met 750 studentenwoningen

Op woensdag 3 oktober jl. is door Burgemeester Jan van Zanen het "NIDO Utrecht" project officieel gestart met de onthulling van de eerste steen.

Het pand, waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen en ook twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Ook zullen op de locatie speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten worden gerealiseerd.

NIDO Utrecht

De naam voor het project is NIDO Utrecht en omvat in totaal 750 wooneenheden, aangevuld met ruim 3.500 m2 commerciële ruimten en ruim 200 parkeerplaatsen. Het woonprogramma omvat zowel studentenhuisvesting als appartementen gericht op jong professionals.

Na voltooiing van de bouw zal het project worden beheerd door Round Hill's operationele platform voor Europese studentenhuisvesting The Nido Collection.

Nido betekent in het Spaans "nest" en met dit appartementencomplex wordt de studenten dus een warm nest geboden.

Partijen

Round Hill Capital heeft, in samenwerking met investeerder KKR, een te realiseren project van 750 (studenten)woningen gekocht van Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn (OCO).

Het project is een ontwikkeling van OCO, een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen, met als gedelegeerd ontwikkelaar Icoon Vastgoed.

Realisatie

In de komende twee jaar zal het project gerealiseerd worden door Veluwezoom Verkerk Bouw en Wessels Rijssen aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht. De locatie is gunstig gelegen op tien minuten afstand van Utrecht Centraal Station en het stadscentrum en zal in 2019 rechtstreeks worden verbonden met de Universiteit Utrecht via een nieuwe tramverbinding.