icon-arrow-right
HomeNieuws Viering hoogste punt Centrumplan Schuytgraaf

Viering hoogste punt Centrumplan Schuytgraaf

Actueel

Op woensdag 20 juli jl. vierden wij samen met opdrachtgever Multi Netherlands, Gemeente Arnhem en woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem het behalen van het hoogste punt van het Centrumplan Schuytgraaf.

 

Wethouder de heer Gerrie Elfrink hees met een hoogwerker de vlag naar het hoogste punt.

 

Ook de bewoners van Schuytgraaf waren hierbij aanwezig. Zij wachten al lang op een winkelcentrum in deze nieuwbouwwijk in Arnhem Zuid.

Project

In december 2015 vond het officiële startsein plaats van winkelcentrum Schuytgraaf en nu na een half jaar is al weer het hoogste punt bereikt. Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt in de gelijknamige wijk in Arnhem-Zuid, met circa 6.000 m2 winkels, horeca en diensten, 64 sociale huurappartementen boven de winkels en parkeerplaatsen. Het winkelcentrum komt op loopafstand van het NS station Arnhem-Zuid en naast het nieuwe multifunctionele centrum Omnibus, waar onder andere drie basisscholen gevestigd zijn. In het voorjaar van 2017 worden de winkels en woningen in gebruik genomen.

Uitgebalanceerde mix van winkels en woningen

Het winkelcentrum krijgt een uitgebalanceerde mix van ketenbedrijven (met franchisenemers) en lokale ondernemers. Inmiddels zijn Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Domino’s, Kwalitaria, Délifrance, Bakkerij ’t Grofje, Ami Kappers, Strijbosch Thunnissen Makelaars, Bloemist Jan Fleur gecontracteerd, alsmede slagerij Pluim & Haas, Wyborgh Optiek, Groenteboer Yollarbasi en Bite Sushi. Er zijn momenteel nog slechts enkele winkelunits beschikbaar.

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zorgen voor 64 betaalbare woningen boven het winkelcentrum. Portaal en Vivare realiseren 44 drie kamerappartementen en Volkshuisvesting Arnhem realiseert

20 eengezinswoningen. De combinatie van wonen en winkelen draagt bij aan een prettige leefomgeving en de vitaliteit van de wijk.

Partijen

Multi Netherlands is in samenwerking met KWP en BPD verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkels en Veluwezoom Verkerk Bouw voor de woningen. Multi blijft na oplevering eigenaar van de winkels en voegt deze toe aan haar portefeuille van 18 winkelcentra in Nederland. De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem worden eigenaar van de woningen. Veluwezoom Verkerk Bouw is de aannemer voor het gehele project. Multi verhuurt de winkels in samenwerking met Strijbosch Thunnissen Makelaars en de woningbouwcorporaties Volkshuisvesting Arnhem, Portaal en Vivare verhuren de woningen in 2017 via www.entree.nu. De gemeente Arnhem draagt zorg voor de inrichting van de openbare ruimte.

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Feestelijke opening winkelcentrum Schuytgraaf

Het winkelcentrum Schuytgraaf is gisteren (10 mei 2017) door Wethouder Gerrie Elfrink feestelijk geopend. Wij startten de...

Dag van de Bouw - Centrumplan Schuytgraaf

Wij kijken terug op een zeer geslaagde Dag van de Bouw 2016. Vele bezoekers hebben een kijkje genomen op de bouwplaats, in...

Feestelijke start bouw Centrumplan Schuytgraaf Arnhem

Op donderdag 17 december 2015 gaf wethouder Gerrie Elfrink, van de gemeente Arnhem, het officiële startsein voor de bouw...

+