icon-arrow-right
HomeNieuws Werkzaamheden Stadhues Huissen gestart

Werkzaamheden Stadhues Huissen gestart

Actueel

Op 16 maart jl. is door VolkerWessels Vastgoed en Gemeente Lingewaard het feestelijke startsein gegeven voor de start van de verbouwing en renovatie va het voormalig stadhuis in Huissen.

Aan wethouder Theo Janssen de eer om symbolisch te starten met de sloop door met een sloopkraan de eerste sloophandelingen te verrichten.

 

Bestuurder Hanke Gielen van WaardWonen, Gerard Lucassen van Rijnwaal zorggroep en Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed waren hierbij ook aanwezig.

Stadhues

Onder de naam Stadhues wordt het gemeentelijk monument, dat oorspronkelijk gebouwd is als klooster, verbouwd en gerenoveerd. Ook wordt een deel nieuwbouw uitgevoerd.

Het markante gebouw biedt straks onderdak aan een bibliotheek en een multifunctionele ruimte voor de Gemeente, daarnaast worden in het gebouw 24 huurappartementen gerealiseerd voor Stichting WaardWonen.

 

Voor het zo ver is, worden de multifunctionele ruimte en 24 appartementen in eerste instantie nog gebruikt als tijdelijke huisvesting voor senioren van de RijnWaal groep (voormalig Stichting Betuweland). Deze tijdelijke huisvesting zal ca. twee jaar duren. Hierna worden de ruimtes verbouwd en krijgen die de definitieve functie.

 

Wethouder Theo Janssen: "Ik ben er van overtuigd dat wij vandaag, in gezamenlijkheid, een stukje geschiedenis voor Huissen hebben geschreven. En daar ben ik trots op".

 

Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed): "Er is een mooie gezamenlijke inspanning gedaan om het mogelijk te maken dit markante gemeentelijk monument een derde leven te geven".

 

Bron: VolkerWessels Vastgoed

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Vordering project Stadhues Huissen

Project Stadhues Huissen vordert snel! De renovatie van het gemeentelijk monument, voorheen een zusterklooster, dat dateert...

Hoogste punt Stadhues Huissen

Nog geen vier maanden na de start van de werkzaamheden is het hoogste punt al bereikt van het voormalig stadhuis in Huissen....

+