icon-arrow-right
HomeOver onsBewuste Bouwers

Bouwplaats

Het is voor ons heel belangrijk de bouwplaats netjes te houden. Onze bouwplaats is immers het visitekaartje van ons bedrijf.

Daarom hebben wij ons aangesloten bij de onafhankelijke stichting Bewuste Bouwers. Deze stichting is mede opgericht door ons moederbedrijf VolkerWessels.

Bewuste bouwers logo

Bewuste Bouwers

Een bouwer die zich als goede buur gedraagt, wordt sneller geaccepteerd door de omgeving en kan daardoor soepel en plezierig werken. De gedragscode van Bewuste Bouwers helpt de bouwer een goede buur te zijn en het omgevingsmanagement te professionaliseren.

 

Een bouwplaats die werkt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers onderscheidt zich op vijf pijlers:

 

 

Bewust

Bewust

Bewuste Bouwers communiceren proactief. De omgeving is voor aanvang van en tijdens de bouw over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. Klachten en verzoeken worden snel en professioneel afgehandeld.

 

 

Veilig

Veilig

Bewuste Bouwers werken bovenal veilig. Bouwactiviteiten mogen geen onaanvaardbaar risico vormen voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en omgeving. Een bouwplaats kan voor veel overlast en verkeershinder zorgen. Bewuste Bouwers realiseren zich dat en trachten overlast te voorkomen of te beperken.

Milieu

Milieu

Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben oog voor afvalmanagement en energiebesparing.

Verzorgd

Verzorgd

Een bouwplaats van Bewuste Bouwers is schoon en opgeruimd. Bouwmaterialen zijn opgeruimd, opgestapeld en waar nodig afgedekt. Vuil en stof worden geminimaliseerd.

Sociaal

Sociaal

Bewuste Bouwers zijn het visitekaartje van de bouwsector. Zij stellen zich correct en professioneel op naar de omgeving. Bewuste Bouwers zorgen goed voor hun medewerkers.

Keurmerk

Wij werken niet alleen volgens bovengenoemde uitgangspunten, wij worden er ook op getoetst. Stichting Bewuste Bouwers voert mysteriebezoeken en audits uit en zij verzamelt feedback van omwonenden en voorbijgangers via www.verbeterdebouw.nl.

+