icon-arrow-right
HomeOver onsSamen Slimmer Bouwen

Samen Slimmer Bouwen

Samen Slimmer Bouwen is de naam voor het verbeterprogramma voor alle ontwikkel-, bouw- en toeleveringsbedrijven van Bouw- en Vastgoedontwikkeling (BVGO) binnen VolkerWessels. Het programma is gebaseerd op de uitgangspunten en werkwijzen van ketensamenwerking, Lean bouwen en Bouw Informatie Management (BIM). Deze drie veelgehoorde methodieken zijn onder de noemer Samen Slimmer Bouwen samengevoegd en uitgewerkt.

 

Ketensamenwerking

Door middel van een eenduidig transparant proces initiëren, ontwikkelen, realiseren, financieren, onderhouden en beheren wij samen met ketenpartners toekomstbestendige huisvesting. Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Lean Bouwen

Met Lean Bouwen leggen wij de focus op het vergroten van de geleverde waarde voor de klant en het verkorten van de doorlooptijd van projecten of processen tot het gewenste eindresultaat. Daarbij zijn wij een lerende organisatie, met de gedrevenheid om het steeds weer beter te doen. 

BIM.png

BIM (Bouw Informatie Management)

Bouw Informatie Management (BIM) is een veelbesproken onderwerp in de bouw. BIM staat voor een werkwijze waarmee alle relevante informatie gedurende het gehele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel.

BIM is binnen Veluwezoom Verkerk dus meer dan alleen driedimensionaal modelleren.

 

 

Bij BIM slaan we alle gegevens digitaal op in één centrale informatiebron, die toegankelijk is voor alle betrokken partijen. Zo beschikt iedereen altijd over de laatste, actuele informatie. Van opdrachtgevers, ontwerpers en architecten tot leveranciers, werkvoorbereiders en uitvoerders. 

 

De bron bestaat uit een verzameling van 3D-modellen, ruimtes en 'objecten' zoals deuren, trappen, muren en installaties. De objecten worden gemaakt en geleverd door alle partijen die betrokken zijn bij de bouw: architecten, constructeurs, installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc. Zo draagt iedereen kennis en informatie bij aan deze informatiebron. Samen vormen de 3D-modellen een digitale voorstelling van het hele bouwwerk. 

 

In de verschillende fases van het proces werken wij met de applicaties Revit, Solibri en Trimble Connect om de diverse projectdata uit  te wisselen. 

 

Voordelen van BIM zijn o.a.:

  • slim en doeltreffend ontwerpen, bouwen en beheren van bouwwerken;
  • tijdsbesparing;
  • minder faalkosten;
  • beter eindresultaat.
SSB-logo-FC-nieuw_bijgesneden.jpg
+