icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Historie

Veluwezoom Verkerk Bouw bestaat inmiddels meer dan 60 jaar. Lees hieronder meer over de historie van onze organisatie.

De Veluwezoom B.V.

In 1959 werkt een architectenbureau uit Zevenaar samen met een bouwbedrijf aan een koopproject. Wegens omstandigheden haakt het bouwbedrijf af en het architectenbureau besluit om zelfstandig verder te gaan onder de naam Bouwcombinatie Willink.

Na verscheidene succesvolle projecten komt directeur Willink in contact met de heer Wurfbain (eigenaar van de Gelderse Toren uit Spankeren) en gezamenlijk worden enkele projecten uitgevoerd. De naam verandert in Bouwcombinatie “De Veluwezoom” en verwijst naar de streek ‘De Veluwezoom’ waar de heer Wurfbain oorspronkelijk vandaan komt.

Vanaf 1988 wordt de directie gevoerd door de heren De Vries, Vierwind en Dekker. Zij worden de drie aandeelhouders van het bedrijf en de naam verandert in Bouwonderneming De Veluwezoom B.V.

Kondor Wessels Groep

In 1995 sluit het bedrijf zich aan bij de Kondor Wessels Groep n.v. De Veluwezoom vaart nu weliswaar onder een gezamenlijke vlag, maar blijft een volledig zelfstandig bedrijf.

In 1997 gaat de Kondor Wessels Groep een fusie aan met Koninklijke Volker Stevin en er ontstaat een grote, sterke onderneming met de naam “Koninklijke Volker Wessels Stevin n.v.
Het nieuwe concern wordt aangestuurd door een Raad van Bestuur die de grote lijnen uitzet, maar de invulling overlaat aan het management en medewerkers binnen de zelfstandige werkmaatschappijen. Door deze fusie heeft KVWS vrijwel alle disciplines in huis om hele locaties en stedelijke gebieden te ontwikkelen, te bouwen en te beheren. Hierbij moet men denken aan grootschalige woning- en utiliteitsbouw, renovatie en restauratie van gebouwen, aanleg en beheer van wegen en spoorlijnen, bouwmanagement en zo verder.

VolkerWessels

Begin 2004 besluit de familie Wessels om KVWS n.v. van de beurs te halen. De naam en aansturing van het bouwconcern KVWS n.v. blijft bestaan maar om commerciële redenen wordt de handelsnaam veranderd in VolkerWessels.

Veluwezoom Verkerk Bouw

In maart 2010 vindt er een overname plaats van Verkerk Bouw BV. Vervolgens is hier de naam Veluwezoom Verkerk Bouw BV en Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling BV ontstaan, na samenvoeging van beide bedrijven.