icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwplaats

Het is voor ons heel belangrijk de bouwplaats netjes te houden. Onze bouwplaats is immers het visitekaartje van ons bedrijf. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de onafhankelijke stichting Bewuste Bouwers. Deze stichting is mede opgericht door ons moederbedrijf VolkerWessels.

Bewuste Bouwers

Een bouwer die zich als goede buur gedraagt, wordt sneller geaccepteerd door de omgeving en kan daardoor soepel en plezierig werken. De gedragscode van Bewuste Bouwers helpt de bouwer een goede buur te zijn en het omgevingsmanagement te professionaliseren.

Een bouwplaats die werkt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers onderscheidt zich op vijf pijlers:

Omgeving

Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving.

Weten alle buren wat er wanneer wordt gedaan? Weten zij hoeveel hinder zij hier van kunnen ondervinden? Kun je de overlast nog verder beperken? Geef je vragen, opmerkingen en klachten uit de omgeving snel en professioneel door? 

Veilig

Bewuste Bouwers werken veilig voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers.

Kunnen de voorbijgangers het project veilig passeren? Komen bezoekers op een eenvoudige en veilige manier bij de bouwkeet? Zijn er PBM’s voor bezoekers? Houdt het vrachtverkeer ook rekening met bezoekers en buren? Meld je onveilige situaties of risico’s?

Vakmensen

Bewuste Bouwers hebben aandacht voor de ontwikkeling, gezondheid, welzijn en veiligheid van hun vakmensen.

Zijn de kleedkamers, toiletten en werkomgeving netjes, onderhouden en schoon? Zijn er leuke opdrachten voor stagiaires of herintreders? Ga je in gesprek met je leidinggevende als je een idee hebt?

Milieu

Bewuste Bouwers werken milieubewust.

Wordt het afval zo veel mogelijk gescheiden en hergebruikt? Kun je nog ergens energie of water besparen? Houd je rekening met de flora en fauna op en rond de bouwplaats of werkterrein? Wat kun jij doen om het milieu te verbeteren?

Verzorgd

Bewuste Bouwers werken netjes.

Zien voorbijgangers een project dat netjes en opgeruimd is? Ligt er geen zwerfafval of los liggend materieel? Staan alle hekken netjes recht? Hoe zorg jij dat het project er verzorgd uitziet?

Keurmerk

Wij werken niet alleen volgens bovengenoemde uitgangspunten, wij worden er ook op getoetst. Stichting Bewuste Bouwers voert mysteriebezoeken en audits uit en zij verzamelt feedback van omwonenden en voorbijgangers via www.verbeterdebouw.nl.

Bijgaand ons certificaat