icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Generieke Poortinstructie (GPI)

Poortinstructies zijn instructies die alle medewerkers die een bouwplaats willen betreden, vooraf moeten hebben gevolgd en waarbij een toets wordt afgelegd.

Wat is de GPI?

Bekijk hier de introductie! Hierin wordt in het kort uitgelegd wat de GPI is en hoe het werkt.
Doel van GPI is het verhogen en stimuleren van veiligheid en veilig gedrag op bouwplaatsen.

 

Waarom de GPI?

Poortinstructies zijn instructies die alle medewerkers die een bouwplaats willen betreden, vooraf moeten hebben gevolgd en waarbij een toets wordt afgelegd. Het doel: een hoger veiligheid bewustzijn niveau en meer duidelijkheid voor medewerkers over wat van hen wordt verwacht als het gaat om veiligheid op een bouwplaats. De gloednieuwe Generieke Poortinstructie (GPI) moet veilig gedrag op de bouwplaats verder verbeteren. Doordat de GPI gelijk is voor alle bedrijven en bouwplaatsen, komt er meer duidelijkheid over het gewenste veiligheidsgedrag op alle bouwplaatsen van verschillende bedrijven.

Verplichting

Vanaf 1 april 2019 zijn alle eigen medewerkers, medewerkers van alle onderaannemers en toeleveranciers die werkzaamheden verrichten op de bouwplaats verplicht om hun GPI-certificaat te behalen. Om toegang te krijgen wordt bij aanmelding op de bouwplaats een controle uitgevoerd op volledige-, juiste- en geldige registratie in De BouwpasDe GPI is hiervan één van de te controleren onderdelen.

Hoe doe je de GPI?

Om de GPI te halen moeten modules worden gevolgd en getoetst. Hiervoor kunt u terecht op de website gpi.nu. Dit kunt u doen vanaf een eigen werkplek, thuis of zelfs op een mobiele telefoon. Wanneer de GPI is gevolgd en behaald, geldt deze een jaar. Het betekent dat medewerkers met de poortinstructie op alle bouwplaatsen van bij de Governance Code aangesloten bouw- en installatiebedrijven terecht kunnen.

Om de GPI te kunnen doorlopen en het certificaat te halen, heeft u een inlogcode nodig. Deze krijgt u van uw werkgever of opdrachtgever of bestelt u zelf in de webshop van gpi.nu. Het GPI certificaat wordt niet door Veluwezoom Verkerk verstrekt.

Vragen en meer informatie GPI

De Generieke Poortinstructie voldoet aan de wetgeving en het VolkerWessels-beleid ten aanzien van informatiebeveiliging en privacy. 

Kijk hier voor veel gestelde vragen over de GPI.