icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

141 appartementen Glashaven

Glashaven is een van de laatste projecten in het Maritiem District. De ligging ten opzichte van de stad, de Maas en de havens is subliem. Het gebouw biedt 141 appartementen, tweelaagse lofts en penthouses, met een weelde aan licht, (groene) ruimte en uitzicht: Glashaven heeft het allemaal.

Opdrachtgever
Ontwikkelcombinatie Glashaven (Amvest, APF International, PEAK development)
Realisatie
Bouwcombinatie Glashaven (Veluwezoom Verkerk Bouw, Bouwbedrijf Wessels Zeist)
Status
In ontwikkeling
Architect
Klunder Architecten
Constructeur
Zonneveld Ingenieurs
Omvang
141 appartementen 62 parkeerplaatsen 4 commerciƫle ruimtes Woontoren 110 meter hoogte

Glashaven 16-70 in Rotterdam bestaat uit twee elementen: de Toren van maar liefst 110 meter hoog, met op iedere hoek een fantastisch terras, en de Vleugel, een laag volume van vijf verdiepingen. Ieder gul bemeten terras in de Toren is uitgerust met plantenbakken, water en elektra. Daarbij is over nagenoeg de hele lengte van de plint een gezamenlijk dakterras met stadse allure ontworpen. Een fraai vormgegeven, groene buitenruimte om te zonnen, aan yoga te doen, te borrelen of ander ontspanningsactiviteiten te ontplooien. Exclusief voor de bewoners. Buiten zijn in de stad.

Het gebouw zal worden gerealiseerd door bouwcombinatie Glashaven, een samenwerking tussen Veluwezoom Verkerk Bouw en Bouwbedrijf Wessels Zeist. Vanaf de Definitief Ontwerpfase heeft deze combinatie de ontwikkelaar(s) ondersteund en gestuurd op maakbaarheid, financiën en planning en zal het ontwerp verder uitwerken en vervolgens realiseren. Het betreft een complex binnenstedelijk project met een zeer krappe bouwplaats en veel stakeholders en raakvlakken.

Van compact tot XL

In Glashaven komen 141 appartementen, 62 parkeerplaatsen en 8 motorstallingen. Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het markante ontwerp. Woonoppervlakken lopen uiteen van 60 tot 180 m². Van compact tot XL. Dat maakt Glashaven ideaal voor stadsliefhebbers die het leven creatief willen vormgeven. De Vleugel van vijf verdiepingen omvat een keur aan verrassend ingedeelde appartementen. Voor sommige appartementen bestaat de optie de plattegrond aan te passen. Zo wordt ruim wonen met een gezin in de stad ineens werkelijkheid, net als een stadse werkloft. Veel van de grotere appartementen beschikken over een tweede badkamer, en stuk voor stuk krijgen ze na oplevering een compleet ingerichte, luxe keuken.

Prettig straatbeeld

Dankzij de gunstige locatie staat Glashaven een klein stapje buiten de reuring van het centrum. Toch ben je binnen enkele minuten lopen in de Markthal, de Koopgoot of de Witte de With. Maar ook de Maas en de Erasmusbrug liggen aan je voeten zodra je de deur uit bent. Perfect dus. En over die voordeur gesproken: in een stad die beroemd is om zijn iconische hoogbouw, is de menselijke maat extra belangrijk voor de sfeer. Dat vraagt om lichte, moderne afwerkingsmaterialen die voor een fraai gevelbeeld zorgen. Waardoor het straks extra fijn thuiskomen is in Glashaven.