icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Wageningen

18 woningen Mouterijnoort

In Wageningen hebben wij voor de Combinatie Mouterijnoort vof 18 rijwoningen in de wijk Mouterijnoort. De woningen zijn eind 2018 opgeleverd.

Opdrachtgever
Combinatie Mouterijnoort vof
Ontwikkeling van
VolkerWessels Vastgoed en Van Swaay projectontwikkeling
Realisatie
Veluwezoom Verkerk Bouw bv
Status
Gerealiseerd
Aantal woningen
18 Woningen
Architect
MIX Architectuur Ede
Makelaars
Jeltes ten Hoor en Ditters Makelaars Wageningen
Opgeleverd
Q4 2018

Mouterijnoort

De ruime rijwoningen bevinden zich in een woonhof nabij de Churchillweg.

Mouterijnoort is een prachtige nieuwe wijk en centraal gelegen in Wageningen. De binnenstad met alle winkel- en horecavoorzieningen ligt op loopafstand. Scholen, kinderopvang en supermarkten zijn in de directe omgeving aanwezig. Bovendien is de wijk zeer goed ontsloten voor zowel auto- als fietsverkeer en openbaar vervoer.

Bavaria terrein

De woningen zijn gelegen op het voormalig Bavaria terrein, waar een deel van de gebouwen bewaard is gebleven. Hierdoor is een deel van de historie van Wageningen onderdeel van het project Mouterijnoort.

 

De woningen liggen aan een sfeervolle en autoluwe woonstraat, of kijken uit op de parkachtige omgeving met de oude Mouterijpanden. De omgeving is vriendelijk ingericht met veel groen en nodigt uit elkaar te ontmoeten. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen; de ideale woonspot voor een gezin.

Eerder zijn in Mouterijnoort al 89 woningen ontwikkeld waarvan een groot deel ook al is gerealiseerd.

 

Woningen

Wij hebben een rij van 9 woningen met een zadeldak gebouwd en een rij van 9 woningen met een platdak (3 bouwlagen).

De rijwoningen hebben een hoogwaardige uitstraling met veel oog voor detail gekregen. 

 

De woningen zijn ontworpen door MIX Architectuur uit Ede en tonen een rijke variatie in de gevels. MIX Architectuur heeft zich daarbij laten inspireren door de historie van de Mouterij.

De ruime 3-laags woningen zorgen voor een statig decor achter de Mouterij. De rijke detaillering refereert aan de oude functie van het terrein. Zo komen de gerstkorrels en hop terug in de hekjes.

 

De woningen aan de andere zijde krijgen dezelfde detaillering. Deze woningen hebben een kap, wat voor een intiemere woonstraat zorgt.

 

Het geheel zorgt voor een hedendaagse uitstraling met een knipoog naar het verleden.