icon-arrow-right
HomeProjecten Broekkant Malden

Broekkant Malden

Malden

Nabij het centrum van Malden realiseerden wij in totaal 74 woningen op een inbreidingslocatie. Wij verzorgden tevens het bouw- en woonrijp maken.

De herstructuringerslocatie aan Broekkant was een terrein met woningen welke gesloopt dienden te worden en waar na de sloop een archeologisch onderzoek moest worden uitgevoerd.

De woningen zijn gebouwd met een prefab betonnen fundering, een prefab betonnen casco en een prefab systeemdak conform het "PlusWonen"-concept. Deze bouwsystematiek heeft een korte bouwtijd op de bouwlocatie, wat ten goede kwam aan de kwaliteit van de woningen en waardoor er minder en kortere overlast voor de omgeving was. Faalkosten zijn laag bij prefab bouwsystematiek en ook de hoeveelheid afval is gering. Ook zijn de woningen onderhoudsarm ontwikkeld door toepassing van duurzaame en onderhoudsvriendelijke materialen. Voorbeelden hiervan zijn kunststof kozijnen, aluminium goten en hemelwaterafvoeren, gebakken pannen en buitenaftimmering van rockpanel.

Verder zijn de woningen uitgewerkt in het BIM model. BIM is een 3D bouwkundige informatiemodel en kunnen zeker voor de onderhoudsfase een toegevoegde waarde bieden. Doordat gedurende het bouwproces informatie centraal wordt opgeslagen in een 3D gebouwmodel, ontstaat een waardevolle informatiebron tijdens de exploitatiefase. Tijdens het bouwproces worden wijzigingen, innovaties en meer- en minderwerk nauwkeurig in het BIM model bijgehouden. Dit voor zowel bouwkundige onderdelen als installatietechnisch.

Op deze manier is er op het moment van oplevering een representatief model dat exact weergeeft wat gerealiseerd is. Deze database vormt de basis voor het onderhoudscontract. De betreffende database zal ook gebruikt worden voor wenselijke en gemeten conditiegetallen, tussentijdse rapportage en de meerjaren onderhoudsbegroting.

Bijzonderheden: Door toedoen van installaties en schil hebben de woningen gemiddeld een EPC van 0,43. Verder zijn de kosten aan onderhoud zeer laag tov ervaringcijfers van de woningstichting. 

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Omvang project
  74 woningen
 • Bouwperiode
  januari 2011 - december 2011
 • Opdrachtgever
  Oosterpoort bv
 • Soort Uitnodiging
  Design & Construct
 • Kwaliteit borging
  ISO9001 en VCA**
 • Uitvoering
  Veluwezoom Verkerk
 • Architect
  Loko Architecten
 • Concept
  PlusWonen
 • Projectcategorieën
  Woningbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Start bouw koopwoningen Malden

We gaan starten!! 3 van de 5 woningen verkocht in het project Broekkant Malden.

+