icon-arrow-right
HomeProjecten Buiten de Veste Brummen

Buiten de Veste Brummen

Brummen

Op De Elzenbos hebben wij zorgcentrum 'Buiten de Veste' gerealiseerd. Het centrum is een samenwerking van Woonzorgcentrum Iselgouw, het RIBW, Stichting Welzijn Brummen en Woningstichting Brummen. De 42 woningen geven ruimte voor zorg aan specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld gehandicapten.

De woonlocatie ‘Buiten de Veste' in Brummen is gericht op ouderen cliënten waarbij een zo hoog mogelijk zelfstandigheid, onafhankelijkheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijke uitgangspunten zijn voor de zorg.

                                                 

Het project biedt verpleging en verzorging aan ouderen, appartementen voor cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg en groepswonen voor de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast komen er ruimtes voor dagopvang (verzorging en besteding), waar de Stichting Welzijn Brummen gebruik van maakt. Het gebouw bestaat uit een hoofdgebouw met drie verdiepingen en dwars daarop staan twee zijvleugels.

 

Drie mogelijkheden voor uniek wonen

1) Meer zorg. Voor ouderen die meer zorg nodig hebben zijn er 10 tweekamerappartementen. Deze woningen zijn voorzien van woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Ook is er een gezamenlijke ontmoetingsruimte en de mogelijkheid voor dagvoorziening.

2) Beschermd wonen. Er zijn 3 groepswoningen. Bewoners hebben de beschikking over een eigen zitslaapkamer met toilet en wastafel, die naar eigen smaak kan worden ingericht.

3) Appartementen voor begeleid zelfstandig wonen. De appartement bestaan uit een hal, bergruimte, toilet, woonkamer met kitchenette en balkon, twee slaapkamers en een aparte badkamer. Op de begane grond wordt een centrale ruimte ingericht voor gezamenlijke activiteiten.

Feiten & cijfers

 • Status
  opgeleverd
 • Omvang project
  6.750m2
 • Bouwperiode
  augustus 2007 - oktober 2008
 • Opdrachtgever
  Woonstichting Brummen (Brummen)
 • Soort Uitnodiging
  Bouwteam
 • Kwaliteitsborging
  ISO9001 en VCA**
 • Uitvoering
  Veluwezoom Verkerk
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
+