icon-arrow-right
HomeProjecten Duurzame woningverbetering 116 woningen Vogelbuurt Brummen

Duurzame woningverbetering 116 woningen Vogelbuurt Brummen

Vogelbuurt Brummen

In de Vogelbuurt in Brummen hebben wij 116 woningen duurzaam verbeterd.

Het betreft woningen aan de Patrijsstraat, Geelgorsstraat, Zwaluwstraat, Mezenstraat, Fazantstraat en Gruttostraat te Brummen.

 

Van de in totaal 116 woningen zijn 108 woningen hoogwaardig gerenoveerd: deze woningen zijn voorzien van een compleet nieuwe buitenschil, dit alles zonder huurverhoging voor de bewoners.

 

Het comfort van de woningen is verhoogd, er is een lagere energienota per woning gerealiseerd en de woningen kregen een betere uitstraling conform de eisen van de tijd.

 

De andere 8 woningen (dit zijn koop- en huurwoningen door elkaar) kregen een grote onderhoudsbeurt. Maar ook hier werden energetische maatregelen getroffen.

 

De woningen zijn volgens het concept PlusRenoveren duurzaam verbeterd.

Dit betekent ondermeer dat Veluwezoom Verkerk het hele participatie- en communicatietraject heeft verzorgd voor Woningstichting Brummen. Ook heeft onze Sociaal Projectleider de bewoners tijdens de uitvoering van de werkzaamheden begeleid.

Bewoners

Door middel van een enquête onder en een persoonlijk gesprek met de bewoners van de Vogelbuurt is er vooraf veel informatie verkregen hoe de bewoners tegen dit project aankeken en zijn er woonwensen in kaart gebracht.
Deze woonwensen zijn vertaald in de ontwerpen van de woningen.

 

Na afloop van de werkzaamheden is er een tevredenheidsonderzoek gehouden onder de bewoners van de Vogelbuurt: vóór de duurzame woningverbetering gaven de bewoners hun woning gemiddeld het cijfer 4,4 en daarna maar liefst een 8,6!

Met name het binnenklimaat en de uitstraling van de woning is in hun beleving enorm verbeterd.

 

Het is voor bewoners natuurlijk een behoorlijke ingreep als de woning duurzaam wordt verbeterd. Toch geven de bewoners aan dat zij de werkwijze erg prettig hebben ervaren. Met name de persoonlijke begeleiding, de bereikbaarheid van de medewerkers en de goede informatievoorziening scoorden hoog bij de bewoners. Woningstichting Brummen had een zgn. uitrustwoning ter beschikking gesteld, waar men zich even terug kon trekken als de werkzaamheden teveel werden. Ook kon er in deze woning gedoucht en zelfs geslapen worden.

 

 Realisatie en proefblok

Om er zeker van te zijn dat alles goed was uitgedacht en uit te voeren was, zodat er zo min mogelijk hinder ontstond voor de bewoners, is er begin november 2014 gestart met een eerste proefblok van 5 woningen aan de Patrijsstraat 23 t/m 31 (oneven).

Dit proefblok was eind december 2014 gereed.

 

De hoekwoning van het proefblok (Patrijsstraat 31) fungeerde als modelwoning, waar bewoners van de Vogelbuurt een kijkje konden gaan nemen.

 

Start project: april 2015

Einde project: mei 2016

Nieuwsbrieven

Om alle betrokken partijen en met name de bewoners van de Vogelbuurt in Brummen te informeren over de voortgang van dit project, worden er regelmatig nieuwsbrieven verspreid.

Deze nieuwsbrieven zijn hier ook terug te vinden. Wilt u een nieuwsbrief lezen, klikt u dan op de betreffende link:

 

- Nieuwsbrief 1

- Nieuwsbrief 2

- Nieuwsbrief 3

- Nieuwsbrief 4

- Nieuwsbrief 5

- Nieuwsbrief 6

- Nieuwsbrief 7

- Nieuwsbrief omwonenden

 

 

 

Gelderse investeringsimpuls

De komende jaren investeren Gelderse woningcorporaties flink in een kwaliteitsverbetering van ca. 10.000 sociale huurwoningen.

Door een bijdrage van de Provincie Gelderland kunnen deze corporaties nóg meer investeren in het duurzaam maken van deze woningen.

 

Bewoners krijgen door het aanbrengen van extra energiebesparende maatregelen een lagere energierekening én meer wooncomfort. Bovendien heeft de investeringsimpuls van de Provincie Gelderland een positief effect op de werkgelegenheid. Naast ca. 600 banen in de bouw worden ook 150 leerlingwerkplaatsen gerealiseerd.

 

Voor dit project heeft de Provincie Gelderland ook financieel bijgedragen.

 

 

 

 

Referentieblad

Dit project is samengevat in dit referentieblad

 

 

 

 

 

 

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Woningstichting Brummen
 • Realisatie
  Veluwezoom Verkerk Bouw bv
 • Start proefblok
  Oktober 2014
 • Oplevering proefblok
  Eind 2014
 • Start gehele project
  Begin 2015
 • Oplevering
  Mei 2016
 • VolkerWessels concept
  PlusRenoveren
 • Projectcategorieën
  Renovatie en onderhoud

Meer weten over dit project?

Contact Jan Kuster »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Eindfeest Vogelbuurt Brummen

Op woensdag 22 juni jl. vierden wij met bewoners, personeel en opdrachtgever het eindfeest van het project Duurzame...

Individuele benadering bij verduurzaming Vogelbuurt leidt tot hoge klanttevredenheid

In het magazine Stedenbouw  is een zeer interessant artikel gepubliceerd over het project Duurzame Woningverbetering...

Eerste opgeleverde gerenoveerde woningen Vogelbuurt Brummen positief ontvangen

De afgelopen tijd zijn de eerste ca. 40 van in totaal 116 woningen in de Vogelbuurt Brummen opgeleverd. Woningstichting...

+