icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Transformatie 114 studio's NIDO

KKR en Round Hill Capital ("Round Hill") hebben aangekondigd dat zij via een nieuwe joint venture het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht hebben gekocht met het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten en starterswoningen te realiseren. De realisatie van het plan is in handen van Veluwezoom Verkerk Bouw en Wessels Rijssen, beide VolkerWessels ondernemingen.   Het project is geheel ontwikkeld door en gekocht van ontwikkelaar OCO, een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen en met als gedelegeerd ontwikkelaar ICOON Vastgoed.

Verantwoordelijke partij
Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn (OCO), samenwerking tussen Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling bv, Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen bv en DSO Deelnemingen bv
Omvang project
750 appartementen
Start bouw
Medio 2018
Gerealiseerd
Oktober 2020

Transformatie

Nederland en specifiek Utrecht worden gekenmerkt door een gunstige vraag- en aanboddynamiek op de woningmarkt en is door robuuste economische groei fundamenteel aantrekkelijk voor beleggers. Het pand, waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen en ook twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Ook zullen op de locatie speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten worden gerealiseerd.

Het project

In de komende twee jaar zal het project gerealiseerd worden aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht. De locatie is gunstig gelegen op tien minuten afstand van Utrecht Centraal Station en het stadscentrum en zal in 2019 rechtstreeks worden verbonden met de Universiteit Utrecht via een nieuwe tramverbinding. Er is in Utrecht een sterke en toenemende vraag naar hoogwaardige (studenten)woningen en het project zal in deze groeiende behoefte voorzien . Utrecht is de op drie na grootste stad van Nederland en is de tweede studentenstad van Nederland, met een huidige studentenbevolking van ongeveer 60.000, welk naar verwachting zal toenemen.