Zoeken

Na 40 jaar dienstverband met pensioen

Uitvoerder Bennie neemt afscheid.

Na 40 jaar bij Veluwezoom Verkerk gewerkt te hebben neemt uitvoerder Bennie Peters afscheid van ons bedrijf. Hij gaat genieten van zijn pensioen!

Bouwplaats is versierd voor uitvoerder Bennie

40 jaar geleden begon hij als timmerman bij ons. Vandaag neemt hij afscheid als uitvoerder: onze collega Bennie Peters. De lijst met projecten waar hij aan heeft gewerkt is lang, hij heeft veel mensen zien gaan en komen en in 40 jaar tijd is er veel veranderd. We blikken nog een keer met hem terug. 

Halverwege de jaren ’80 begint hij als duo van grote en kleine Bennie, als ‘grote Bennie’ op de bouw. Hij groeide door naar uitvoerder en heeft in heel Nederland werken gerealiseerd. Plein44 was voor hem het neusje van de zalm: “We gingen 12 meter diep de grond in en bouwden 3 gebouwen van 40 meter hoog er bovenop. Ik had 2 van die gebouwen onder handen. Een intensief project maar ik vond het het mooiste werk.” 

Complexe bouw en teamwork 
Hoe complexer de bouw, hoe mooier Bennie het vindt. "Hoe groter het project is, hoe meer er logistiek gezien bij komt kijken. De juiste 'poppetjes' op de juiste plaats krijgen, dat vind ik mooi.” En die realisatie doet Bennie natuurlijk niet alleen. “Het is echt een samenwerking tussen projectleider, werkvoorbereider en mij als uitvoerder. Dat is teamwork." Als uitvoerder stuurt Bennie ook de bouwplaats aan. De dagstart is daarbij een cruciaal moment. "Een planning werkt alleen als iedereen er op het juiste moment is. Tijdens de dagstart nemen we door wat er gisteren is gedaan en wat er vandaag moet gebeuren. Door iedereen daarbij te betrekken maken we het ook op de bouw een gezamenlijke verantwoordelijkheid."

Van vroeger naar nu 
Sommige dingen waren vroeger beter. Zo ging overleggen vroeger een stuk makkelijker toen we alles in eigen beheer deden, aldus Bennie. Toch is Bennie ook zeker meegegaan met de tijd. "Vroeger moesten we alle leveranciersbonnen overschrijven met de hand. Tot ik bedacht dat ik het ook op kantoor kon kopiëren. Dat scheelde veel tijd, waarin ik andere dingen kon doen." De efficiëntie is toegenomen en op de bouw is er door de komst van computers en iPads veel veranderd. Hoe, dat werd Bennie duidelijk toen hij de jonge generatie begon op te leiden. "Samen met Yannick (Woldendorp), liepen we over de bouw en het leidingwerk bleek niet te passen. Ik zou teruggelopen zijn naar de keet om de tekeningen te bekijken en het na te zoeken. Yannick pakte direct de iPad in zijn hand en zocht de tekeningen op. Binnen 15 seconden was het helder." Daarin is er veel vooruitgang geboekt. Maar ook op het gebied van veiligheid, planningen, samenwerking en automatisering ziet Bennie positieve veranderingen. 


“Het is mooi geweest”
De afgelopen jaren heeft Bennie zijn kennis, ervaring en manier van werken al kunnen overdragen op de jongere generatie. “De oudjes kunnen de jongeren veel leren,” zoals hij het zelf zegt. Bennie staat bekend als een goede leermeester, niet dat hij zijn eigen werkmethode heilig vindt want iedereen doet het misschien net wat anders. Maar hij heeft er veel plezier aan beleefd. En omgekeerd ook. Zijn collega's zullen hem in ieder geval blijven herinneren om zijn wijze uitspraken.

Voor Bennie is het nu mooi geweest. Dit najaar begon hij met zijn laatste bouw: 41 appartementen in Nijmegen. De bouw is nog niet klaar. Zijn collega Huub (Toonen) neemt zijn rol over. En Bennie? Die hoeft zich niet te vervelen. Hij blijft actief buiten bezig; sporten, jagen, het veldonderhoud en 'de kinderen woar ie druk mit sind.'

Bennie, bedankt voor je inzet, betrokkenheid en humor! We wensen je alle goeds toe voor de toekomst en dat je samen met vrouw, kinderen en kleinkinderen van de tijd mag genieten!