Zoeken
Betaalbaar bouwen

Conceptmatig bouwen

Als onderdeel van VolkerWessels hebben wij de beschikking over een divers aanbod aan woningbouwconcepten. Hierbij is onderscheid te maken tussen de fabriekswoningen van MorgenWonen en de conceptwoningen van MorgenWonen Plus. Beide woningbouwconcepten beschikken over een grote diversiteit aan kleine woningen. Deze woningen zijn al bijna helemaal uitontwikkeld. Hierdoor is er vanaf het begin duidelijkheid over de mogelijkheden van de verschillende type woningen en de betaalbaarheid ervan.

Lees meer over onze woonconcepten

Kleine woningen

Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens in Nederland zal de aankomende jaren groeien. Dit terwijl de betaalbaarheid van woningen al onder druk staat. Als gevolg zal de vraag naar kleinere en betaalbare woningen toenemen. Wij hebben een divers aanbod aan producten binnen onze woonconcepten die ingezet kunnen worden om aan de vraag naar kleinere woningen te voldoen. Mocht er binnen een van onze concepten geen geschikte oplossing zijn. Dan passen wij maatwerk toe.

Doetinchem Bloemenbuurt Rug-aan-Rug

Rug-aan-Rug-woningen (RAR)

Een kleine woning met eigen tuin en twee slaapkamers op de eerste verdieping, dat is toch niet betaalbaar? Jawel! Door te kiezen voor een Rug-aan-Rug-woning kies je voor een woningtype waarbij het geveloppervlak wordt geminimaliseerd door woningen rug aan rug te schakelen. Door te variëren met de breedte, diepte en het aantal bouwlagen kan een grote diversiteit aan woningtypes en oppervlaktes worden gerealiseerd. De vele mogelijkheden en de grote ontwerpvrijheid zorgen ervoor dat deze woningtypes in bijna ieder project toegepast kunnen worden. Enkele voorbeelden van hoe RAR-woningen kunnen worden toegepast zijn: In schuurvorm (project "Het Hof" in Zevenaar) in twee-lagen-plat of als twee-lagen-met-kap (Doetinchem Bloemenbuurt).

Betaalbaar bouwen Babberich smalle beukmaat

Woningen met een smalle beukmaat

De woningen in het MorgenWonen Plus concept kunnen wij uitvoeren in een smalle beukmaat van 3.9 of 4.2 meter. Door te variëren in woningtype en woningdiepte is het mogelijk om deze rijwoningen in een groot aantal woningoppervlaktes te realiseren. Een voorbeeld hiervan zijn de tweelaagse woningen met plat dak en beukmaat van 4.2 meter, die wij in het project "Het Hof" toepassen. Deze woningen beschikken over twee slaapkamers, een separaat toilet en een oppervlakte van ongeveer 65 m2 GBO. Naast de rijwoningen bieden wij ook levensloopbestendige woningen aan in ons MorgenWonen Plus concept met een smalle beukmaat van 6 meter. Deze eenlaagse woningen met kap hebben een oppervlakte van ongeveer 80m2 GBO en zijn voorzien van een slaap- en badkamer op de begane grond. Deze woningen hebben wij toegepast in ons project "Dorpsweide Babberich". Bovendien is er bij deze woningen de mogelijkheid om een of twee slaapkamers te realiseren op de eerste verdieping. 

Betaalbaar bouwen kleine appartementen Wageningen

Kleine appartementen

Naast woningen hebben wij binnen onze concepten een ruime variatie aan kleine woonoplossingen gericht op appartementen. Binnen onze concepten kunnen wij studio’s en één- en tweeslaapkamer appartementen leveren. Staat circulair bouwen bij jou hoog in het vaandel? Dan kun je kiezen voor de houtmodulebouw van MorgenWonen Hout. Het MorgenWonen concept biedt je daarentegen een bewezen industrieel concept. Binnen onze woonoplossingen voor appartementen biedt MorgenWonen Plus je de meeste ontwerpvrijheid. Heb je zelf unieke ideeën? Maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

Bewezen proces

Door te werken met ons bewezen proces en door heldere verwachtingen te scheppen, zorgen we ervoor dat we gedurende het gehele proces de controle behouden. Volgens de uitgangspunten van de MacLeamy Curve wordt de grootste impact op de betaalbaarheid en haalbaarheid van een project normaliter gemaakt in de eerste fase van een project. Wij worden daarom graag vroegtijdig betrokken bij een project, zodat we hier optimaal gebruik van kunnen maken. 

Subsidies

Tijdens een project doen wij een subsidiecheck: is het mogelijk om aanspraak te maken op subsidies? Door subsidies kan de betaalbaarheid van de woningen (extra) worden verbeterd. Een bijkomend voordeel in sommige gevallen is dat er voor een duurzamere optie kan worden gekozen, zonder dat dit invloed heeft op de betaalbaarheid.