Zoeken
Ketenpartnerschap

Samenwerking op basis van openheid en vertrouwen

De samenwerking in een ketenpartnerschap is gebouwd op openheid en vertrouwen. Er ontstaan kostenvoordelen door processen op elkaar af te stemmen, kwaliteit te verbeteren, faalkosten te reduceren, innovatie toe te passen en snelheid te verhogen. Het is een synergetische relatie die uitnodigt tot herhaling, waardoor we gezamenlijk steeds slimmer en beter worden in ons vak.

Reinaerde Portaal Ketensamenwerking

Efficiëntie, effectiviteit en innovatie vormen wat ons betreft de pijlers waarop ketensamenwerking rust. Door gezamenlijk in te kopen, samen te werken en te innoveren, verbeteren we niet alleen de betaalbaarheid en beschikbaarheid, maar ook de duurzaamheid van onze projecten. Het resultaat is een aanzienlijke reductie van materiaal- en arbeidsverspilling, net als een afname van opleverpunten. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit van onze projecten toe, resulterend in een hogere klanttevredenheid. 

Continuïteit is de sleutel tot succes. Ketensamenwerking zorgt voor meer stabiliteit in projectteams, waardoor geleerde lessen snel en effectief in de praktijk worden gebracht. Het optimaliseren van de inzet van mensen en middelen leidt tot een verkorte doorlooptijd van projecten, terwijl de focus op duurzaamheid binnen financiële kaders behouden blijft. 

Kortom: ketensamenwerking creëert een efficiëntere en effectievere werkomgeving waarin ruimte is voor het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen. Samen bouwen we aan een toekomst waarin continu leren, innoveren en samenwerken centraal staan, met als resultaat projecten van uitzonderlijke kwaliteit en tevreden klanten. 

Ketensamenwerking Portaal

Woningcorporaties

Wij begrijpen als geen ander de uitdagingen waar woningcorporaties voor staan in het bieden van betaalbare huisvesting en het creëren van aangename woonomgevingen. Het vergroten van het aantal woningen en het upgraden van bestaand vastgoed staan hoog op de agenda. 

De specifieke uitdagingen die hierbij komen kijken, vragen om innovatieve oplossingen. Wij geloven in de kracht van slimme samenwerking door middel van ketenpartnerschap. Door nauw samen te werken met alle betrokken partijen kunnen we processen versnellen en efficiëntie verhogen. Onze aanpak stelt woningcorporaties in staat om hun doelen te bereiken zonder concessies te doen aan kwaliteit. Samen gaan we graag de uitdaging aan om een duurzame en betaalbare woonomgeving te realiseren. Een mooi voorbeeld is onze ketensamenwerking met Woningcorporatie Portaal. 

“Alleen kunnen wij het niet. Je moet ketensamenwerking dan ook zien als trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Je regelt het formeel aan de voorkant en dan ga je met elkaar het diepe in op basis van onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar."

Marlies Krol Directeur vastgoed projecten van Portaal (2020)

In 2020 sloten we een ketensamenwerking met Woningcorporatie Portaal. Marlies Krol, directeur vastgoed projecten bij Portaal: “Alleen kunnen wij het niet. Je moet ketensamenwerking dan ook zien als trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Je regelt het formeel aan de voorkant en dan ga je met elkaar het diepe in op basis van onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar. Ketensamenwerking betekent samen de uitdaging aangaan. Hiervoor moeten we allemaal uit onze comfortzone komen. We tekenden deze overeenkomst omdat we tegen elkaar hebben gezegd dat we ervoor gaan. Daarvoor is lef nodig, want je moet durven loslaten, durven aanspreken, durven herijken, kwetsbaar durven te zijn en wat extra’s te doen.”

Praktijkvoorbeelden

In de afgelopen jaren realiseerden we binnen dit ketenpartnerschap met Portaal al verschillende projecten op het gebied van nieuwbouw en renovatie. Deze projecten droegen bij aan positieve veranderingen en innovatie. Mooie voorbeelden zijn de renovatie van De Vijverhorst (108 appartementen) in Nijmegen, de nieuwbouw van 33 (zorg)appartementen voor Reinaerde in Utrecht en de renovatie in de wijk Wolfskuil (182 woningen) in Nijmegen.

Meer weten?

Ron Brons

Ron Brons

Directeur Veluwezoom Verkerk

Gerelateerd nieuws